HerNews.gr
Ελλάδα

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Δήμο Πειραιά

Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πειραιά, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Το κάλεσμα έγινε από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή. Το άναμμα του δέντρου συνοδεύτηκε από δεκάδες βεγγαλικά, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

To ύψους 19 μέτρων δέντρο έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπιόνια. Προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ.

Άναψε στολισμένο με 100.000 λαμπιόνια το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον δήμο του Πειραιά και η πόλη αρχίζει να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς

Ο στολισμός του δέντρου είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη», δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Τα εντυπωσιακά βεγγαλικά στόλισαν των ουρανό δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στο επιβλητικό δημοτικό θέατρο του Πειραιά.
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχουν στηθεί σε όλες τις γειτονίες του δήμου σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, εκτός απο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει υπέρλαμπρο, θα προβάλλεται ένα ψηφιακό υπερθέαμα, με τη μέθοδο του 3d animation mapping, γεμάτο από γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη και τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρολογικού Λεωνίδα Μανωλάκο, επειδή ήταν αυτοί που σήκωσαν το “βάρος” για το στολισμό του δέντρου.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου.

O Δήμος Πειραιά διοργανώνει, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, μια σειρά φωτεινών, ψηφιακών θεαμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων με στόχο να μεταδώσει τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών στην πόλη μας, προσδίδοντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά, σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας.

Νεότερα Άρθρα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με τιμή «έκπληξη» ξεκινά η διάθεση την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου – Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης

HerNews ka

Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας – Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Her News

Σάντρα Βουτσά για τις πυρκαγιές: «Είναι πάρα πολύ άγριο να μαζεύεις τα πράγματά σου σε βαλίτσες»

HerNews ka