HerNews.gr
Ελλάδα

Ελλάδα: 16η γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη μετά από ξυλοδαρμό

gunaikoktonia

Μια ακόμη γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη. Θύμα μια γυναίκα μητέρα τριών παιδιών. Αυτή είναι η 16η γυναικοκτονία και η συντριβή ολοένα μεγαλώνει.

Ο δράστης ισχυρίστηκε πως η γυναίκα του είχε πέσει από τη σκάλα. Η αλήθεια όμως είναι άλλη και είναι τόσο σκληρή που για μια ακόμα φορά μας ξεπερνά. Η γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη έγινε μετά από βάναυσο ξυλοδαρμό. Οι γονείς μάλιστα της γυναίκας είχαν καταγγείλει τον σύζυγό της όσο η κόρη τους νοσηλευόταν.

gunaikoktonia

Η γυναίκα κατέληξε χθες βράδυ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν από τις 5 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταφερθεί την Κυριακή από τον σύζυγό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και ο ίδιος είχε ισχυριστεί μιλώντας στους γιατρούς, πως τα τραύματα του θύματός του οφείλονταν σε «πτώση από σκάλα.»

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 29χρονη μουσουλμάνα έφερε ρήξη ήπατος και σπλήνας και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων υπεβλήθη συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, καθώς νοσούσε και από κορωνοϊό.

Δεν χωράνε αναστεναγμοί και δεν υπάρχει παρηγοριά. Αυτή η κοινωνία έχει στις ρίζες της νωπή τη βία και παλεύει να την ξεράνει και να την πετάξει. Δεν θέλουμε να έχουμε άλλο δρόμο για εξέλιξη. Θέλουμε αυτή τη στιγμή να σταματήσουν να σκοτώνουν τις γυναίκες. Να σταματήσουν τώρα.

gunaikoktonia

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της γυναίκας προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της,

Από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε της καταγγελίας και ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Η γυναίκα πέθανε χθες στις 8:30 το απόγευμα. Η νεκροψία νεκροτομή θα διενεργηθεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, χρόνος που υπαγορεύεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας του νοσοκομείου για τις περιπτώσεις ασθενών Covid ,προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο που φέρουν.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο σύζυγος είχε κληθεί τις ημέρες εκείνες να καταθέσει για το περιστατικό. Το βράδυ της Πέμπτης έξω από το σπίτι της κοπέλας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60-70 άτομα, συγγενείς.

Ο κόσμος θρηνεί μια ακόμη γυναικοκτονία με φόβο και τρόμο μην ακούσει ποτέ ξανά καμία άλλη.

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το HerNews με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τις γυναίκες στη Ναυτιλία

HerNews ka

Άρτεμις Βασίλη: Μαρτυρία-φωτιά για τη 19χρονη που εξαφανίστηκε στο Κορωπί

HerNews ka

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

HerNews ka