HerNews.gr
Σχέσεις

Πως να ξεπεράσω τον χωρισμό;

Πως να ξεπεράσω τον χωρισμό;

Ο χωρισμός είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους. Η στιγμή του χωρισμού μπορεί για τον 1 από τους 2 να είναι λυτρωτική αλλά πάντα κάποιος πληγώνεται. Και όταν εμείς  πληγωνόμαστε νιώθουμε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.

Σίγουρα ένας χωρισμός θα μας στεναχωρήσει, θα μας νευριάσει, θα μας αλλάξει την καθημερινότητα και τα δεδομένα. Αλλά και αυτό είναι μέσα στην ζωή.

Μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Μπορείς να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Έτσι και αλλιώς όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη πάντα ανοίγει..

Το πρώτο βήμα είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει. Μην καταπιέσεις τα συναισθήματα σου επειδή φοβάσαι να τα νιώσεις. Πάρε τον χρόνο σου και άσε τον εαυτό σου να πονέσει, να κλάψει , να ξεσπάσει. Αν δεν τα βγάλεις από μέσα σου αυτά τα συναισθήματα , δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις και να νιώσεις καλύτερα. Μην ντρέπεσαι , μην φοβάσαι , άσε τον εαυτό σου να νιώσει, όπως θα ένιωθες αν σκόνταφτες κάπου και χτυπούσες..

Το δεύτερο βήμα είναι να μοιράζεις τον χρόνο σου σε δραστηριότητες και ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενη. Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να βγεις και να ξενυχτήσεις. Χρειάζεται όμως να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε στηρίξουν , που θα σε ακούσουν και που θα σε κάνουν να ξεχαστείς και να περάσεις όμορφα.

Το τρίτο βήμα είναι να κάνεις υπομονή. Δεν ξεπερνάς έναν χωρισμό μέσα σε μια μέρα. Η καρδιά σου θέλει χρόνο. Θα υπάρξουν μέρες που θα νιώθεις καλά, θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα είσαι καλά. Δεν υπάρχει στάνταρ καιρός για να ξεπεράσεις κάποιον. Οπότε η μόνη επιλογή είναι να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να κάνεις υπομονή.

Το τέταρτο και τελευταίο βήμα είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και την ζωή σου μέσα από έναν χωρισμό! Να μην ξεχνάς ότι εσύ η ίδια είσαι ό,τι πιο πολύτιμο έχεις. Όλα ξεπερνιούνται !  Και να θυμάσαι πως .. από έρωτα έτσι και αλλιώς δεν πέθανε κανείς.

Νεότερα Άρθρα

Τα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις μας – Πως να γλιτώσουμε ψυχικό κόπο και χρόνο

Her News

Zombieing: Μετά το γνωστό σε όλες μας “ghosting” έρχεται ο νέος όρος – Η σημασία του

HerNews ka

Dating στα 30: Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε μια σχέση

Her News