HerNews.gr
Παιδί

Super τροφές για την ανάπτυξη στα παιδιά

Στα παιδιά συμβαίνουν πολλές αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και λειτουργικές, οι οποίες απαιτούν και την αντίστοιχη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, για υγιή και γερά παιδιά! 

Πάμε να δούμε αυτές τις τροφές

Τα παιδιά χρειάζονται επαρκή πρόσληψη ασβεστίου για τη δημιουργία γερών οστών και δοντιών άρα το γάλα και το γιαούρτι είναι ιδανικές τροφές. Οι συστάσεις για τα παιδιά είναι 2-3 γαλακτοκομικά την ημέρα, με τη μερίδα να είναι 1φλ. γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι. Προτιμάται η κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά, για τη μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης. Πώς να κάνετε τα παιδιά να τα καταναλώσουν ευχάριστα; Συνοδεύστε το γάλα με παιδικά δημητριακά ολικής άλεσης.


Επίσης η γλυκοπατάτα είναι πολύ πλούσια σε ίνες, βιταμίνη C και κάλιο και περιέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες. Διαθέτει επίσης καροτίνη, η οποία κάνει καλό στην όραση και θωρακίζει τον οργανισμό από τις αρρώστιες.
Τρόπος μαγειρέματος: Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκές, τρυφερές και η σχετικά ουδέτερη γεύση τους τις κάνει αγαπητές στα παιδιά. Απλά πλύνετε τις, τρυπήστε τις με ένα πιρούνι και ψήστε τις στους 190 βαθμούς. 

Τέλος, ο λιναρόσμπορος από το φυτό της καρυδιάς είναι γεμάτη από ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Τρόπος μαγειρέματος: Δοκιμάστε να προσθέσετε λιναρόσπορο στα δημητριακά ή στα σπιτικά κέικ. Εγώ προσωπικά το επιλέγω και στο γιαούρτι . 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να ξεκινήσετε να διδάσκετε στα παιδιά να μοιράζονται

HerNews ka

Ποιά διάσημα αστέρια του Hollywood έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας;

HerNews ka

Τα ΛΗΤΩ είναι τα Βρεφικά Πολυκαταστήματα που θα βρεις τα πάντα για το μωρό σου!

Her News