HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις και σωστή συμπεριφορά: Αυτά είναι τα σημεία κλειδιά

sxeseis

Οι σχέσεις δημιουργούνται ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκουν κοινά μεταξύ τους. Αυτά τα κοινά δίνουν ονομασία στη σχέση, π.χ. φιλική, ερωτική, κοινωνική, επαγγελματική. Η εξέλιξη της κάθε μιας εξαρτάται από τη συμπεριφορά, τόσο της δική μας όσο και του άλλου ανθρώπου που την απαρτίζει.

Εννοείται ότι αμφότεροι υιοθετούμε στοιχεία του άλλου και τα προσαρμόζουμε στη συμπεριφορά μας. Επίσης, ο χαρακτήρας μας επηρεάζει και επηρεάζεται από την επιρροή που ασκούμε και που μας ασκείται. Έτσι, η συμπεριφορά στις σχέσεις κλιμακώνεται, αλλάζει, και τελικά δείχνει αν η κάθε μια από αυτές μπορεί να συνεχίσει στον χρόνο.

sxeseis

Υπάρχουν σημεία κλειδιά, τα οποία αναγνωρίζοντάς τα, αντιλαμβανόμαστε και το πως μπορούμε να φερθούμε με τον καλύτερο τρόπο και αντίστοιχα τι επιθυμούμε από τις σχέσεις μας ώστε να το ζητάμε και να δούμε αν μπορεί να μας δοθεί.

Τα σημεία κλειδιά.

  • Απουσία νευρικότητας. Ξέρετε, πρόσφατα, ευρισκόμενη σε μια συζήτηση, μίλησα για τη νευρικότητα σε μια σχέση η οποία ξεσπάει όταν υπάρχει σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα σε κάποιον από τους δυο. Χρειάζεται έγκυρη αναγνώριση, ώστε η καταστολή της να είναι άμεση. Αντί για νευρικότητα συζητήστε. Αντί για θυμό ρωτήστε και πείτε τι δεν πήγε καλά.
  • Μείωση εγωισμού και σωστή τοποθέτησή του. Δεν χρειάζεται πλήρης απουσία εγωισμού. Το εγώ μας, ο εαυτός μας είναι σημαντικός, για τον κάθε έναν από εμάς μάλιστα ο σημαντικότερος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάμε να θέτουμε και τον άνθρωπο που απαρτίζει τη σχέση σε εξέχουσα θέση. Ακούμε τα θέλω του, αν χρειαστεί κάνουμε πίσω κα εξετάζουμε πότε είναι καλό να μειώσουμε τον εγωισμό μας. Αντίστοιχα το ίδιο κάνει και εκείνος/η.

sxeseis

  • Γνώμονας η αγάπη. Η ανιδιοτελής και ισχυρή αγάπη που υπερνικά εμπόδια και δίνει όμορφη διάσταση και χώρο και στους δυο. Σε οποιαδήποτε σχέση, η αγάπη υπάρχει και μετουσιώνεται. Άλλοτε είναι αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε οπότε αντίστοιχα βγαίνει στις επαγγελματικές μας σχέσεις, άλλοτε είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο της εκάστοτε σχέσης, ερωτικής ή φιλικής. Την έχουμε ως στοιχεία και βάζοντάς τη σε προτεραιότητα, εξαλείφουμε οποιαδήποτε άσχημη ή δεύτερη σκέψη και λαμβάνουμε υπόψιν τον χαρακτήρα του άλλου ώστε να τον ‘’αγκαλιάσουμε’’.

sxeseis

Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, όλοι το ξέρουν. Αυτό που μας διαφεύγει όμως είναι, ότι χρειάζεται σωστή δουλειά, όχι καταναγκαστικά έργα. Και έπειτα, όταν για κάτι προσπαθείς και σου κάνει καλό, το κρατάς στη ζωή σου, ειδάλλως το αφήνεις ώστε να εξελίσσεσαι πιο όμορφα και σωστά εσύ, με τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου.

Νεότερα Άρθρα

Με χώρισε από το πουθενά , τι να κάνω ;

Her News b

Γιατί μας αρέσουν τα κακά παιδιά;

Her News

Τι δεν πρέπει να πεις στον νυν σου για τον πρώην

Her News b