HerNews.gr
Ταξίδια

Αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά τον χειμώνα

Ταξίδια χειμώνας τζάκι και χιόνι στα χωριά. Τι καλύτερο; Και αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στις καταβάσεις με παγοπέδιλα, μπορείς να καθίσεις στα σαλέ απολαμβάνοντας ένα ζεστό καφέ και ένα νόστιμο γεύμα στα παρακάτω πανέμορφα χωριά.

Καλάβρυτα 
Η μικρή κωμόπολη του νομού Αχαΐας γίνεται πόλος έλξης των επισκεπτών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Πλούσια φυσική ομορφιά, ιστορικά μοναστήρια, ένα πανέμορφο πλατανόδασος, ο οδοντωτός και φυσικά το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο συνδυάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όσους επιθυμούν να αποδράσουν μέχρι εκεί. Να μπει πάνω πάνω στην λίστα σου.

Πήλιο

Το Πήλιο βρίσκεται στον νομό Μαγνησίας στην Κεντρική Ελλάδα και προσφέρει στους επισκέπτες του, στιγμές ομορφιάς, χαλάρωσης και ψυχικής ανάτασης  με πανέμορφα τοπία και  καταπράσινη φύση. Το πλήρες όνομά του «Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες» οφείλεται στις κατάφυτες από αγριόλευκες πλαγιές που το περιστοιχίζουν. Λόγω της κοντινής πρόσβασής του στη θάλασσα όμως, και του χαμηλού υψομέτρου του στα 1.471 μ., οι συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερες, τόσο στην χιονόπτωση όσο και στο έδαφος και στο κλίμα. 

Αράχωβα

Η Μύκονος του χειμώνα ή αλλιώς Αράχωβα αποκαλύπτει τις δυνατότητές της μόνο σ’ αυτούς που ψάχνουν στις σωστές διευθύνσεις. Στο ενδιάμεσο όμως να απολαύσουμε και λίγο βουνό!  Η Αράχωβα είναι αναμφίβολα η αρχόντισσα του Παρνασσού. Χτισμένη αμφιθεατρικά, απλώνεται μεγαλόπρεπα στις νότιες πλαγιές του βουνού για να καταλήξει σε χαράδρα όπου ρέει ο ποταμός Πλείστος. Η κεντρική πλατεία της βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων.

Σε όποιο από τα χωριά της Ελλάδας μας κι αν επιλέξεις να βρεθείς για τη χειμερινή σου εξόρμηση, σίγουρα θα θαυμάσεις τα μαγικά τοπία, τα παραδοσιακά σπίτια αλλά και τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας!

Νεότερα Άρθρα

Κεφαλονιά: Η λίμνη Μελισσάνη μαγεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά της

HerNews ka

Ταξίδι: Τι δεν πρέπει να φορέσεις στο αεροπλάνο;

Her News b

Λίγες ώρες στη Βέροια αρκούν για να σου πω ότι το επόμενο ΣΚ θα πας βόρεια

Her News