HerNews.gr
Fitness

Το hack για να μαλακώσει το αβοκάντο σου σε ένα λεπτό

avocado

Το πιο δύσκολο task που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας τα πρωινά που θέλουμε αβοκάντο είναι το πως να το μαλακώσουμε.

Όχι μόνο είναι δύσκολο, αλλά αποτελεί και μια διαδικασία που μας μπερδεύει ακόμη και από την αγορά του. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πάρουμε σκληρό αβοκάντο, μεσαίο ή μαλακό. Έπειτα σκέφτεσαι.. Θα το φάω σήμερα; Γιατί αν ναι, να πάρω μαλακό, αν όχι, να πάρω άγουρο.

Σου έχω πολύ πολύ καλά νέα σε αυτό το σημείο. Υπάρχει τρόπος να μαλακώνεις το αβοκάντο σου σε ένα λεπτό και έτσι να δώσεις τέλος στα διλλήματά σου ως προς το ποια αγορά είναι καλύτερη.

avocado

Ταρατατάαν! Το πολυπόθητο hack είναι το εξής:

1. Κόψε το αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε το κουκούτσι του

2. Τύλιξε με μεμβράνη τα δύο κομμάτια αβοκάντο και βάλε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Προσοχή, η μεμβράνη να είναι ιδανική για φούρνο μικροκυμάτων.

Προσοχή! Το αβοκάντο που θα βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων καλό είναι να το χρησιμοποιήσεις εκείνη την ώρα ή έστω μέσα στη μέρα. Μην το βάλεις στο ψυγείο και το αφήσεις γιατί όσο περνούν οι μέρες σίγουρα θα χαλάσει.

Κράτησε αυτό το άρθρο σαν φυλαχτό, για την επόμενη φορά που θα θέλεις να φας λαχταριστό ζεστό ψωμί του τοστ με λιωμένο αβοκάντο και αυγό ή θα θέλεις να φτιάξεις γουακαμόλε για μεξικάνικο.

Λίγο πριν το τέλος του άρθρου σου παραθέτουμε μια έξτρα πληροφορία για το αβοκάντο, γιατί που ξέρεις, αν είσαι λάτρης μπορεί κάποια στιγμή να θέλεις να φυτέψεις. Ποιες είναι οι καλύτερες ποικιλίες λοιπόν;

avocado

– Ηass Εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία με μέτριο μέγεθος καρπού, στρογγυλό σχήμα, τραχύ φλοιό αλλά πολύ νόστιμη γεύση. Συνήθως ωριμάζει από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.  

– Fuerte Πολύ καλής ποιότητας ποικιλία με σκουροπράσινου χρώματος καρπό, με δερματώδες φλοιό και με σχήμα που θυμίζει αχλάδι. Η περίοδος συγκομιδής του είναι από τις αρχές του χειμώνα μέχρι τις αρχές της άνοιξης.  

– Etinger Πολύ καλής ποιότητα ποικιλία με καρπό μετρίου μεγέθους, με λεπτό φλοιό που δεν ξεφλουδίζεται εύκολα και γεύση πιο ελαφριά λόγω μικρότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά.

 – Bacon Καλής ποιότητας ποικιλία με μέτριο μέγεθος καρπού και στρογγυλό σχήμα, σκουροπράσινου σχήματος με χαρακτηριστικά στίγματα και πολύ νόστιμη γέυση. Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά στις αρχές του χειμώνα.  

– Zutano Καλή ποικιλία αβοκάντο με μεγάλου μεγέθους καρπό, σε σχήμα αχλαδιού, με λεπτό φλοιό αλλά όχι ιδιαίτερα νόστιμη γεύση. Κατάλληλη εποχή συγκομιδής από τα τέλη φθινοπώρου και μέσα στο χειμώνα.

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει να τρως πριν από έναν αγώνα δρόμου

Her News

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

Her News

Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία: Γιατί αποτυγχάνεις πριν καν ξεκινήσεις;

Her News