HerNews.gr
Ταξίδια

Ταξίδι: Τι δεν πρέπει να φορέσεις στο αεροπλάνο;

plane

Αν έχεις αρχίσει τα ταξίδια, αυτά είναι όσα δεν θα πρέπει να φορέσεις..

Στα ταξίδια που κάνουμε (ειδικά στα αεροπορικά) θέλουμε να νιώθουμε άνετες. Να μην πιεζόμαστε, να μην ζεσταινόμαστε πολύ, να βολευόμαστε εύκολα.. Ποια κομμάτια της ντουλάπας σου λοιπόν δεν πρέπει να φορέσεις όταν ταξιδεύεις; 

Άβολα παπούτσια

Αυτό φαίνεται προφανές.  Ένα καλό ζευγάρι άνετα παπούτσια θα σε διευκολύνει να μετακινηθείς προς το αεροδρόμιο και να κάνεις ένα σπριντ μέχρι την πύλη. Επιπλέον, το να φοράς τα πιο ογκώδη παπούτσια σου άρα και άνετα αντί να τα βάζεις στη βαλίτσα σου αντί φοράς πέδιλα ή στιλέτο, θα ελευθερώσεις και χώρο —και λίγο βάρος- στην χειραποσκευή σου.

travel

Περίπλοκα ρούχα

Οι τουαλέτες των αεροσκαφών είναι μικροσκοπικές, περίπου στο μέγεθος μιας μικρής ντουλάπας. Έτσι, το να κάνεις ελιγμούς μέσα και έξω από το παντελόνι σου μπορεί να είναι δύσκολο. Για να μην πέσει το πορτοφόλι σου στην τουαλέτα ή σπάσεις την πόρτα του μπάνιου, φόρεσε κάτι που δεν είναι πιθανό να προκαλέσει δυσκολίες στο μπάνιο του αεροπλάνου. Απέφυγε πολύπλοκα πουκάμισα ή φορέματα με δεσίματα, καθώς και μακριά παντελόνια ή φούστες που μπορεί να “ακουμπούν”  την ανθυγιεινή τουαλέτα.

Υφάσματα που δεν .. αναπνέουν

Απέφυγε τυχόν υφάσματα που δεν έχουν δυνατότητα αναπνοής, όπως νάιλον ή δερματίνη. Πρόσθεσε και το λαστιχένιο αδιάβροχο ή το αδιάβροχο σακάκι σου σε αυτή τη λίστα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ορισμένα αδιάβροχα μπουφάν υψηλής ποιότητας, αναπνέουν αρκετά. Όλα εξαρτώνται από το τι είναι φτιαγμένα! Τα υφάσματα που δεν αφήνουν το ρούχο να “αναπνεύσει” συγκρατούν τον ιδρώτα στο δέρμα όταν είναι ζεστό και εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα. Δεν θα νιώσεις πολύ ωραία με το να ιδρώνεις με πολύ στενά, συνθετικά ρούχα, καθώς το αεροπλάνο σου ακουμπάει στην άσφαλτο..

travel

Πολύ ζεστά ρούχα

Το κλειδί εδώ είναι τα layers. Είναι καλό να φοράς ελαφριά υφάσματα σε ένα αεροπλάνο. Μπορεί ακόμη και να είναι μια έξυπνη στρατηγική εάν πετάς προς ή από ένα βαρύ κλίμα. Αλλά τα αεροπλάνα είναι συχνά πολύ κρύα και οι κουβέρτες δεν διανέμονται ακριβώς ελεύθερα σε πολλές πτήσεις αυτές τις μέρες. Οπότε καταπολέμησε την ψύχρα κάνοντας layering.

Νεότερα Άρθρα

Μονοήμερη Εκδρομή: 4 υπέροχα μέρη κοντά στην Αθήνα

Her News b

Φονέας: Η πανέμορφη ελληνική παραλία με το “τρομακτικό” όνομα

HerNews ka

Χονγκ Κονγκ: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

Her News