HerNews.gr
Παιδί

Νεογέννητο: Πως θα περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί του

baby

Το νεογέννητο μωράκι σας , είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας έχει συμβεί. Ο ποιοτικός χρόνος μαζί του θα σας κάνει και εσάς να νιώσετε ακόμα καλύτερα, και θα σας δώσει κίνητρο για την δύσκολη καθημερινότητα σας. 

Μπορεί ο ερχομός ενός μωρού να φέρνει δυσκολίες και κούραση, ειδικά τους πρώτους μήνες, αλλά δεν θα συγκριθεί ποτέ και με τίποτα η χαρά αυτή που σας δίνει το μωράκι σας. Ακόμα και σε δύσκολες μέρες, θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο για να περνάτε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Αδράξτε κάθε στιγμή μαζί του, και θα δείτε την ζωή σας να παίρνει το πιο όμορφο χρώμα. Πως όμως θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με το μωρό σας;

Μιλήστε του 

Τα νεογέννητα πέρασαν εννέα μήνες ακούγοντας τις φωνές της μητέρας τους ενώ μεγαλώνουν στην κοιλίτσα σας. Ως εκ τούτου, ο ήχος της φωνής σας είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικός. Η συνομιλία με τα μικρά διεγείρει την ανάπτυξη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε στιγμές μαζί του. 

mom

Διαβάστε του

Όπως και η ομιλία, η ανάγνωση βιβλίων βοηθά τα νεογέννητα με τις γλωσσικές τους δεξιότητες. Αλλά σε αντίθεση με τη συνομιλία και μόνο, η ανάγνωση εισάγει τα νεογέννητα σε διαφορετικές υφές και κλίσεις στη φωνή οι οποίες βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη.Ενώ τα νεογέννητα δεν καταλαβαίνουν τι τους διαβάζουν, τους αρέσει να κάθονται και να ακούν τους ήχους που κάνουν οι μητέρες τους.Τα μωρά θα μάθουν με τον καιρό τι σημαίνουν οι διαφορετικές στροφές στον τόνο της φωνής για τα συναισθήματα.Όταν τα ίδια βιβλία διαβάζονται με συνέπεια, τα μωρά θα δείχνουν ενθουσιασμό για τα αγαπημένα τους βιβλία.

read

Βγείτε μια βόλτα μαζί του

Ο καθαρός αέρας και η φύση είναι καλό όχι μόνο για τις νέες μητέρες αλλά και για τα νεογέννητα. Ως εκ τούτου, οι νέες μητέρες θα πρέπει να σχεδιάζουν να αφιερώνουν χρόνο καθημερινά για να βγουν έξω και να κάνουν μια βόλτα με τα μικρά τους.Προσέξτε να έχετε ντύσει καλά το μωράκι σας , και να έχετε όλα τα απαραίτητα πράγματα μαζί σας.

Νεότερα Άρθρα

Υγεία: Τι ακριβώς συμβαίνει με τη βουβωνοκήλη στα παιδιά

Her News

Νέοι γονείς: Tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Her News

“Εμπόδια” που δυσκολεύουν τους γονείς κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς

HerNews ka