HerNews.gr
Health

Γαλακτοκομικά: Τελικά παχαίνουν και πόσο;

Κάποιοι τρελένονται για γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά όχι τόσο, αλλά όλοι έχουν την ίδια απορία. Τελικά παχαίνουν;

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα επιστημονικά δεδομένα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά μπορούν να συμβάλλουν και άμεσα στο αδυνάτισμα.  

Το ασβέστιο που προσλαμβάνουμε με τη διατροφή μας πιστεύεται ότι παίζει ένα ζωτικής σημασίας ρόλο στη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού και κυρίως στο μεταβολισμό των λιπών. Σύμφωνα με αυτές τις έρευνες, οι δίαιτες αδυνατίσματος που είναι πλούσιες σε ασβέστιο φαίνεται πως μάλλον αυξάνουν τη λιπόλυση και συμβάλλουν στη διατήρηση του μεταβολισμού, συντελώντας με αυτό τον τρόπο στην απώλεια του σωματικού βάρους.

Γενικά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν παχαίνουν αν καταναλώνονται στις σωστές ποσότητες, δηλαδή 2-3 μερίδες την ημέρα.

Επίσης, μια μερίδα είναι ίση με μια φέτα τυρί, ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι.

Εκτός από αυτό, τα παιδιά κατά την ανάπτυξη, οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη D που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά.

Για τον έλεγχο της χοληστερίνης θα πρέπει να προτιμάμε τη χαμηλή σε λιπαρά εκδοχή τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Επομένως, μπορείτε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς το φόβο της ζυγαριάς! 

Νεότερα Άρθρα

Ποια τρόφιμα να τρώτε και ποια να αποφεύγετε στην περίοδο

Her News

Φυσικές θεραπείες για τα τσιμπήματα εντόμων

Her News

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε ένα smoothie κάθε μέρα

HerNews ka