HerNews.gr
Καριέρα

Τα 7 πράγματα που μπορείς να μάθεις μέσα από την αποτυχία

Όλοι περνάμε μέσα από δυσκολίες και αποτυχίες στη ζωή μας. Συχνά σκεφτόμαστε την αποτυχία ως το τέλος του δρόμου, ωστόσο, αν αλλάξετε οπτική γωνία, θα διαπιστώσετε ότι η αποτυχία παρέχει πολλά πολύτιμα μαθήματα. Και αν συνεχίσετε να προσπαθείτε, τελικά, η αποτυχία θα σας διδάξει πώς να πετύχετε.

Πολλοί από εμάς δοκιμάζουμε κάτι και αν αποτύχει, τα παρατάμε. Λάθος κίνηση.

Κανείς δεν δοκιμάζει κάτι και τα καταφέρνει με την πρώτη φορά- και αν τα καταφέρει τότε ο στόχος του ήταν μάλλον πολύ μικρός.

Θυμήσου, για παράδειγμα, την ιστορία του δισεκατομμυριούχου Jack Ma. Ο οποίος πέρασε μέσα από πολλές αποτυχίες και απορρίψεις, για να φτάσει τελικά στην εκρηκτική επιτυχία.

Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που μπορείς να μάθεις μέσα από την αποτυχία. Και θα σε βοηθήσουν να πάρεις ώθηση προς τα εμπρός, για να φτάσεις τελικά εκεί που θες.

  1. Υπάρχουν άλλες προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα. Όταν αποτυγχάνουμε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο επιλογές: Να φύγουμε και να τα παρατήσουμε ή να προσπαθήσουμε ξανά με μια νέα προσέγγιση.
    Και εφόσον έχετε ήδη αποκλείσει μία προσέγγιση, είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσετε την καλύτερη κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε. Μόνο αν δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι δεν δουλεύει. Και θα στραφείς σε μία πιο σωστή στρατηγική.
  2. Ταπεινότητα. Όταν αποτυγχάνουμε, συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε ανίκητοι. Και ενώ μπορεί να ακούγεται τρελό, αυτό μας διδάσκει ταπεινότητα. Ένα κομβικό στοιχείο που πρέπει να έχεις στον δρόμο προς την επιτυχία.
  3. Προτεραιότητες. Όταν αποτυγχάνουμε, αναγκαζόμαστε να επανεξετάσουμε την αποστολή μας και να καταλήξουμε σε ό,τι είναι σημαντικό.
    Σε αυτό το ταξίδι, θα ξανά τσεκάρουμε τις προτεραιότητες κάθε φορά που αποτυγχάνουμε, και κατά κάποιο τρόπο, η αποτυχία μας δείχνει τι έχει μεγαλύτερη σημασία.
  4. Αποφασιστικότητα. Τίποτα δεν ενθαρρύνει την αποφασιστικότητα περισσότερο από την αποτυχία. Στην αρχή, μπορεί να νιώθουμε κουρασμένοι, αλλά αν θέλουμε τους στόχους μας αρκετά, μεταβαίνουμε σε ένα νέο επίπεδο αποφασιστικότητας.
  5. Ευελιξία. Όταν ξεκινάμε ένα ταξίδι, πιθανότατα έχουμε ένα στόχο στο μυαλό μας. Και για να φτάσουμε εκεί, μπορεί να έχουμε μια σταθερή στρατηγική στο μυαλό μας.
    Στη συνέχεια, όταν αποτυγχάνουμε, μαθαίνουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι στις προσπάθειές μας για να πετύχουμε τους στόχους μας.
  6. Τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας. Πάνω από όλα, η αποτυχία μας διδάσκει πού είναι τα δυνατά μας σημεία και ποιες οι αδυναμίες μας.
    Και αυτές είναι δύο θεμελιώδεις έννοιες που πρέπει να κατανοήσουμε όταν προσπαθούμε να επιτύχουμε έναν στόχο. Δες ποια είναι τα δυνατά σου στοιχεία, στα οποία μπορείς ήδη να βασιστείς. Και από την άλλη, τι χρειάζεται ίσως να βελτιώσεις.
  7. Η αποτυχία δεν είναι το τέλος του δρόμου. Η αποτυχία δεν σημαίνει ότι είναι το τέλος. Είναι απλώς μια νέα αρχή, και μια νέα ευκαιρία για να προσπαθήσετε ξανά και να το κάνετε καλύτερα.

Πηγή: Ergasia.gr

Νεότερα Άρθρα

Ρεπό: Γιατί είναι τόσο απαραίτητη η ξεκούραση από τη δουλειά;

Her News

Youpass: Μάθε online ξένες γλώσσες με τους καλύτερους καθηγητές!

Her News

Αλλαγή καριέρας στα 40; – 5 tips από τον career Coach για να πετύχει!

Her News