HerNews.gr
Ελλάδα

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα – «Μη μας σκοτώνετε άλλο» φωνάζουν οι Ουκρανοί – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό που δέχτηκε εισβολή από τη Ρωσία, πραγματοποίησαν πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα τους και πολλοί Ουκρανοί που μένουν στην Ελλάδα.

«Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας, σταματήστε τον πόλεμο, δεν ξέρουμε αν θα ξαναδούμε τους συγγενείς μας» φωνάζουν κλαίγοντας Ουκρανοί πολίτες.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Σύνταγμα ζητά από τη Ρωσία να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Η αντιπολεμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος με την συμμετοχή Ελλήνων και Ουκρανών πολιτών να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολέμου.

Κρατούν πλακάτ που δείχνουν τον Πούτιν ως τον Χίτλερ της νεότερης ιστορίας

Με δάκρυα στα μάτια, Ουκρανοί που μένουν στην Ελλάδα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος που έχει κοστίσει ήδη πολλές ζωές σε συμπατριώτες τους, αλλά και σε ομογενείς πολίτες.

Πολλοί εξ αυτών, δεν ξέρουν αν οι οικογένειες τους είναι ζωντανές.

Στην Ουκρανία αυτές τις ημερες, γράφεται μια απο τις πιο μαύρες σελίδες στην σύγχρονη ιστορία, έπειτα την στρατιωτική εισβολή που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ένα απελπισμένο πλήθος στην Ουκρανία εγκαταλείπει τα σπίτια του, προσπαθώντας να σωθεί από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων.

Εκτός από τα αντιπολεμικά συνθήματα, πολλοί Ουκρανοί φώναξαν συνθήματα και κατά του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.Οι περίπου 300 διαδηλωτές κρατούν αντιπολεμικά πλακάτ με συνθήματα κατά της Ρωσίας και σε κάποια από αυτά τον δείχνουν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον Χίτλερ της νεότερης ιστορίας.

Ουκρανοί υψώνουν περήφανοι την ουκρανική σημαία τραγουδώντας τον εθνικό τους ύμνο, ενώ κάποιοι φέρουν και την σημαία της Σερβίας υπενθυμίζοντας τι συνέβη πριν από χρόνια στον πόλεμο της Βοσνίας με τις εκατόμβες νεκρών.

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

HerNews ka

Στεφανία Τζαφέρη: Θύμα ξυλοδαρμού η food blogger -Σοκάρει το αισχρό μήνυμα που της έστειλε άγνωστος

Her News

«Έρχεται» ο λογαριασμός σε 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις προς εξόφληση των φθηνών κρατικών δανείων

Her News