HerNews.gr
DECORNEWS

Tα πιο συχνά λάθη στην διακόσμηση στο σπίτι

Όλοι μας θέλουμε ένα  σπίτι όμορφο και λειτουργικό και φυσικά πολύ ωραία σχεδιασμένο και διακομισμένο και να τραβά όλα τα βλέμματα. 

Ένα από τα βασικά λάθη είναι ότι χρησιμοποιούμε σε όλο το σπίτι το ίδιο χρώμα. Με τον φόβο μην κάνουμε λάθος, τείνουμε να χρησιμοποιούμε ένα χρώμα και ελάχιστες υφές στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Πρέπει να συνδυάζουμε χρώματα και αποχρώσεις. 

Επίσης το να κρεμάμε τις κουρτίνες χαμηλά μπορεί να στερήσει το φυσικό φως από το σπίτι μας και το σκοτεινιάζει. Πρέπει, λοιπόν, να κρεμάμε τις κουρτίνες λίγο πιο χαμηλά από την οροφή, προκειμένου να δημιουργήσουμε την αίσθηση του ύψους και του μεγάλου χώρου στο σπίτι μας. 

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης είναι ο φωτισμός. Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τοποθετούμε ένα φωτιστικό στο κέντρο της οροφής. Οι ειδικοί επιμένουν στο να χρησιμοποιούμε περισσότερες πηγές φωτισμού, όπως κρυφό φωτισμό, spots στο ταβάνι και τους τοίχου.

Τέλος, τα ογκώδη έπιπλα μειώνουν κατακόρυφα την λειτουργικότητα του χώρου, άρα θα ήταν καλό να τα αποφύγουμε. Για παράδειγμα, ένας πολύ μεγάλος καναπές ή ένα μεγάλο coffee table δεν είναι oι κατάλληλες επιλογές για ένα μικρό σαλόνι μιας και η παρουσία τους περιορίζει αρκετά την δυνατότητα τοποθέτησης άλλων επίπλων και στοιχείων στον χώρο.

Νεότερα Άρθρα

Πως να διακοσμήσετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο – 6 Εύκολοι τρόποι για να το κάνετε μαγικό

HerNews ka

Οργάνωση ντουλάπας: Συμβουλές που θα σας βγάλουν από τη «δύσκολη θέση»

HerNews ka

Πως να απομακρύνετε τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι σας

HerNews ka