HerNews.gr
Σχέσεις

Πως το να τρως βραδινό μαζί με τον σύντροφό σου συμβάλλει θετικά στη σχέση σας

deipno

Σχέση – οπτική Νο1: Μαρία: 8:00 το πρωί. Κλείσιμο ξυπνητηριού. Αναστεναγμός και τέντωμα στο κρεβάτι. ΄΄Αν χουζουρέψω λίγο ακόμα θα έχει φύγει και η κίνηση στους δρόμους άρα όλα καλά, με παίρνει 10 λεπτάκια΄΄. Στροφή και αγκαλιά.

Σχέση – οπτική Νο2: Μάνος: 8:00 το πρωί. Κλείσιμο ξυπνητηριού. Αναστεναγμός και τέντωμα στο κρεβάτι. ΄΄Απλά δεν θέλω να σηκωθώ. Θέλω να είναι Σάββατο, να ξεκουραστώ και να χουζουρέψουμε με καφέ”. Στροφή, αγκαλιά, e-mail ξαφνικό. Σήκωμα από το κρεβάτι.

Τα ονόματα είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με ανθρώπους και καταστάσεις. Όμως έτσι είναι το ξύπνημα πολλών ζευγαριών το 2022. Μετά από αυτή την πρωινή αλληλουχία πράξεων και σκέψεων, σηκωνόμαστε αμέσως, άλλες φορές με ενέργεια, άλλες με σκέψη στη βραδινή ξεκούραση, τρώμε κάτι στα γρήγορα, η εσπρεσιέρα φτιάχνει τον lungo και τα ξανά λέμε το βράδυ. Στην καλύτερη και αν δεν έχει προκύψει η κανονιστεί κάποια έξοδος. 

δειπνο

Και το βράδυ οι μπαταρίες θα είναι low και αντί να συζητήσουμε πράγματα που θέλουμε, που έχουμε ανάγκη ή που έγιναν, θα πούμε τα αναγκαία, θα χαζέψουμε και θα κοιμηθούμε. Δεν πειράζει, αρκεί που είμαστε μαζί.

Εε, όχι. Πειράζει να ξέρεις. Και πολύ μάλιστα. Για να κρατηθεί το ενδιαφέρον, ο έρωτας και η σχέση σε ισορροπημένα επίπεδα, οι συζητήσεις και οι εναλλαγές τους είναι επιτακτικές. Σίγουρα δεν θα γίνει αυτό 7/7, όμως 3/7 είναι αρκετά καλός δρόμος για να εδραιωθεί μια πιο διαδραστική πλευρά στη σχέση που δεν την κάνει βαρετή.

Το δείπνο είναι το ίδιο σημαντικό με το πρωινό ξύπνημα. Είναι η στιγμή που χαλαρώνεις και ναι, σίγουρα κάποιες φορές θέλεις τον προσωπικό σου χρόνο, αλλά καλό είναι να εντάξεις και τις συζητήσεις ποικίλης θεματολογίας με τον σύντροφό σου.

δειπνο

Για να μπορεί η σχέση να μη φθίνει χρειάζεται:

Αμοιβαία προσπάθεια 

Εκπλήξεις

Συζήτηση  – όχι μονόλογος – 

Διάδραση

Ερωτική φαντασία

Ειλικρινές ενδιαφέρον

Οι σχέσεις δεν είναι μόνο όμορφη ρουτίνα που έχουμε φτιάξει και στην οποία μας αρέσει να είμαστε. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι η ”δουλειά” που κάνουμε καθημερινά για να λειτουργεί η κάθε μια σχέση και να εξελίσσονται και οι δυο μέσα σε αυτή. Ανεξάρτητοι, μαζί!

Νεότερα Άρθρα

Μπορούμε να αποφύγουμε την απιστία; Και πώς;

Her News

Πρώτο ραντεβού: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χημεία

Her News

Εντωμεταξύ δεν σε θέλει!

Her News