HerNews.gr
Ψυχολογία

Ο κανόνας της αναθεώρησης: Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις να ακούς τους άλλους!

Ο κανόνας της αναθεώρησης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διαχειριστεις τα συναισθήματά σου. 

κανόνας της αναθεώρησης

Μήπως σε κατακλύζει άγχος με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο; Επηρεάζουν τα συναισθήματα σου τις αποφάσεις σου και τελικά δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις; Όσα βιβλία και αν έχεις διαβάσει που αφορούν τη συναισθηματική νοημοσύνη, ο κανόνας της αναθεώρησης μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου!

Θα σε “σώσει” από πολλές αρνητικές σκέψεις και κυρίως θα διευκολύνει τη ζωή σου. Κάποιοι υποστήριξαν πως ξεκίνησαν να σκέφτονται ως “ειδικοί”. Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή του είναι πολύ απλή και δεν κάνει διαχωρισμούς.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούμε τους συνομιλητές μας. Οι περισσότεροι δεν έχουμε μάθει να φιλτράρουμε τι μας λέει ο απέναντι μας. Δίνουμε έμφαση σε αυτό που θέλουμε να πούμε εμείς. Tι θα έλεγες, λοιπόν, για μια αλλαγή;

κανόνας της αναθεώρησης

Mάλιστα ο ψυχολόγος Adam Grant  υποστήριξε πως:

“Πολλοί από εμάς χάνουμε πολύτιμο χρόνο επειδή σκεφτόμαστε σαν εισαγγελείς, ιεροκήρυκες, πολιτικοί. Έτσι, πιστεύουμε ότι έχουμε πάντα δίκιο, προσπαθώντας να αποδείξουμε στους άλλους ότι κάνουν λάθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θέλουμε πάντα να έχουμε την προσοχή πάνω μας χωρίς να μας ενδιαφέρει κάτι άλλο”

Τα θετικά του κανονικα της αναθεώρησης

O κανόνας της αναθεώρηση θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τον χαρακτήρα σου και στη συνέχεια να επικοινωνείς καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να βελτιώνεις τα ελαττώματα σου. Δε θα υποστηρίζεις πως πάντοτε έχεις δικιο, αφού θα μάθεις να κάνεις πίσω εκεί που πρέπει.

Πόσες φορές δεν επέμεινες σε κάτι που ήταν λάθος ή δεν είχε κάποια λογική αιτιολόγηση για να μη θεωρείς εσφαλμένη; Και οι δυο γνωρίζουμε καλά την απάντηση. 

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να γνωρίσει αυτόν τον κανόνα, να τον αγαπήσει και γιατί όχι; Να τον οικειοποιηθεί. Άλλωστε, το πιο σημαντικό είναι να έχεις την εσωτερική σου γαλήνη.

 

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας από ανεπιθύμητες σκέψεις

Her News

5 βήματα για να κόψετε τις κακές συνήθειες

HerNews ka

Eυτυχία: Πώς βελτιώνουμε την ψυχολογία μας

Her News b