HerNews.gr
Ψυχολογία

Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας από ανεπιθύμητες σκέψεις

Το μυαλό μας είναι συνεχώς ενεργό με πολλές σκέψεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Σκεφτόμαστε τι θέλουμε να φάμε για πρωινό, πού αφήσαμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια στην εκπομπή που παρακολουθούμε.  

Μερικές από τις σκέψεις μας φαίνονται να έρχονται και να φεύγουν, ενώ άλλες κολλάνε και μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε ανήσυχες ή απογοητευμένες. Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιες σκέψεις μπαίνουν στο μυαλό μας, μπορούμε να διώξουμε τις ανεπιθύμητες σκέψεις.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποια συναισθήματα βιώνετε αυτή τη στιγμή. Μόλις καταλάβετε καλύτερα τι νιώθετε, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να απελευθερώσει αυτά τα συναισθήματα.

Εκφραστείτε ελεύθερα

Κάντε ό,τι σας βοηθά να διοχετεύσετε τα συναισθήματά σας, χωρίς να βλάψετε τον εαυτό σας ή τους άλλους. Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Επιπλέον, μπορεί να κρατήσει αυτές τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας.

Μιλήστε για αυτό που σκέφτεστε

Ένας άλλος τρόπος που θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τα συναισθήματά σας και να καθαρίσετε το μυαλό σας είναι να μιλήσετε για αυτό που σας ενοχλεί.

Καλέστε έναν φίλο και ρώτησε αν μπορείτε να του μιλήσετε. Περάστε από το σπίτι ενός αγαπημένου σας προσώπου και ζητήστε να μιλήσετε για αυτό που έχετε στο μυαλό σας. 

Το να συζητάτε τα πράγματα με κάποιον άλλο μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Επιπλέον θα απελευθερώσετε την ένταση και θα διώξετε τις ανεπιθύμητες σκέψεις από το μυαλό σας.

Εστιάστε στην αναπνοή σας

Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη σας και στη συνέχεια αφήστε την αργά από το στόμα σας. Όταν επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα στην αναπνοή. Η ελεγχόμενη αναπνοή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, να τονώσει τη διάθεση και ακόμη και να βελτιώσει τη διαρκή προσοχή.

Βήματα για να δημιουργήσετε μια θετική συνήθεια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Αν σε ενόχλησε, πες το

Her News

Πώς τα ρούχα αλλάζουν τη διάθεση που έχουμε

Her News

Στρες: 3 ασκήσεις για να χαλαρώσετε

Her News b