HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» είναι προ των πυλών: Πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης. Σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.

Καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Το ίδιο «λευκό» σκηνικό θα «παιχτεί» και αύριο με τις χιονοπτώσεις να επηρεάζουν και τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Αλλά και τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την μετεωρολογογική πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου στην Αττική από το πρωί θα έχουμε συννεφιά και τοπικές βροχές.

Χιόνια πάνω από 300-400 μέτρα. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει συννεφιά και από το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει ξανά στα βορειοανατολικά του λεκανοπεδίου.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι μπόρες χιονιού θα εμφανιστούν ακόμη και στα 200 μέτρα υψόμετρο και ίσως επηρεάσουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας προς το ξημέρωμα της Πέμπτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα 

 

Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα, στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και πιθανόν στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ημιορεινά καθώς επίσης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» είναι προ των πυλών: Πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις.

Νεότερα Άρθρα

Άνοιξε ο Κηφισός – Πως θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ – Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες λόγω κακοκαιρίας

Her News b

Ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης: Τι θα ισχύσει

Her News

Έτσι συνέβη η ανείπωτη τραγωδία στις Σέρρες – Τα μοιραία λάθη και η απόδοση ευθυνών

Her News