HerNews.gr
BRIDE NEWS

Μονόπετρα: Οι πιο πρωτότυπες ιδέες για δαχτυλίδι γάμου

Έφτασε η ώρα για να κάνετε την πολυπόθητη πρόταση γάμου; Θέλετε να διαλέξετε για την καλή σας ένα ιδιαίτερο μονόπετρο και όχι ένα συνηθισμένο δαχτυλίδι; Μην ανησυχείτε! Σας έχουμε τις πιο πρωτότυπες ιδέες και τα πιο εκλεπτυσμένα δαχτυλίδια.

Γράφει η Δέσποινα Κούκου – Μακρή

Είναι γνωστό ότι τα διαμάντια είναι «Ο Καλύτερος Φίλος Των Γυναικών».

Ήταν μόλις το 1477 που ο Αρχιδούκας της Αυστρίας προσέφερε στην γυναίκα που ήθελε να παντρευτεί, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων. Κάπως έτσι, λοιπόν, καθιερώθηκε το μονόπετρο ως σύμβολο επισημοποίησης μίας σχέσης, ως δαχτυλίδι αρραβώνων, ενώ η μία πέτρα συμβόλιζε την μοναδικότητα της γυναίκας που θα το φορέσει.

Αν όμως στην κοπέλα σας ή σε εσάς, δεν αρέσει η κλασική λευκή πέτρα, μπορείτε να επιλέξετε μία άλλη πολύτιμη ή ημιπολύτιμη πέτρα, με χρώμα και ιδιαίτερη κοπή.

Τι ποικιλία δαχτυλιδιών υπάρχει;

Δαχτυλίδι Ροζέτα

Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές. Η ροζέτα έχει μία κεντρική πέτρα η οποία περιβάλλεται από μία ή δύο σειρές μικρότερων λευκών πετρών, που μπορεί να είναι ζιργκόν ή διαμάντια.

Η κεντρική πέτρα της ροζέτας μπορεί να είναι από ζαφείρι (μπλε), ρουμπίνι (κόκκινο) ή σμαράγδι (πράσινο).

 

Δαχτυλίδι με κοπή Emerald

Τα διαμάντια Emerald, έχουν ορθογώνιο σχήμα κοπής, και μπορεί να έχουν οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε. Μπορεί σαν σχέδιο να έχει μόνο μία πέτρα, ή μία σειρά πετρών κατά μήκος της γάμπας δεξιά και αριστερά ή δύο τετράγωνες μικρότερες πέτρες δεξιά και αριστερά λευκού χρώματος και κοπής Princess. Μπλε, κόκκινο, πράσινο ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα, επιλέξτε εκείνο που θα άρεσε στην αγαπημένη σας.

Δαχτυλίδι Aquamarine

Το διάφανο γαλαζοπράσινο χρώμα του Aquamarine απλά μαγνητίζει. Η πέτρα αυτή πήρε το όνομά της από την ιταλική λέξη «Aquamarina», που σημαίνει «Νερό της Παραλίας». Οι αρχαίοι Έλληνες, μάλιστα, το θεωρούσαν ως το «Ιερό πετράδι του Ποσειδώνα».

Δαχτυλίδι με Μαύρο Διαμάντι

Αυτό το δαχτυλίδι αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του. Είναι το εναλλακτικότερο μονόπετρο όλων! Δε λάμπει όπως το κλασικό διαμάντι, καθώς απορροφά αντί να αντανακλά την ακτινοβολία.

Το μαύρο χρώμα του το οφείλει κυρίως στα χημικά στοιχεία του βορίου και του γραφίτη. Σα διαμάντι είναι ιδιαίτερα σπάνιο και η γυναίκα που το φοράει, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα.

Δαχτυλίδι Blue Topaz

Το μπλε τοπάζι αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς πολύτιμους λίθους και από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πέτρες κοσμημάτων. Το φυσικό μπλε τοπάζι είναι ιδιαίτερα σπάνιο και δυσεύρετο, οπότε οι περισσότερες πέτρες που συναντάμε είναι βιομηχανοποιημένες. Αυτή την πέτρα μπορούμε να τη βρούμε σε τρεις αποχρώσεις, ανοιχτό μπλε του ουρανού, μπλε του Λονδίνου και Ελβετικό μπλε. Θεωρείται χρώμα της ηρεμίας, της αρμονίας και της χαλάρωσης.

Δαχτυλίδι Μοργκανίτης

Πρόκειται για έναν πολύτιμο λίθο ροζ χρώματος, που γεννιέται βαθιά μέσα στη γη, σε πλουτώνια πετρώματα που ονομάζονται πηγματίτες. Το ιδιαίτερο χρώμα του το οφείλει στην παρουσία μαγγανίου, λιθίου, καισίου και ρουβιδίου. Έχει μεγάλη σκληρότητα σαν πέτρα και αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση. Οφείλει το όνομά της στον Αμερικανό τραπεζίτη J.P.Morgan, που ήταν γνωστός συλλέκτης ορυκτών.
Η πιο γνωστή απόχρωση είναι το ανοιχτό ροζ – ροδακινί, ενώ σπανιότερα θα βρεθεί πέτρα σε βαθύτερο μωβ τόνο. Αυτή η πέτρα συνδυάζεται αρμονικά με ροζ χρυσό και λευκά διαμάντια, αποτελώντας έτσι, ένα από τα ωραιότερα δαχτυλίδια για πρόταση
γάμου. Σαν πέτρα θεωρείται ιδιαιτέρως θηλυκή ενώ σαν χρώμα, αποπνέει την αγάπη για τη ζωή και την ευγένεια.

Δαχτυλίδι με καφέ διαμάντι

Τα καφέ διαμάντια οφείλουν το χρώμα τους σε ένα πλέγμα ατελειών που είναι αποτέλεσμα γεωλογικών δυνάμεων που ασκούνται πάνω τους κάποια στιγμή μέσα στην πάροδο των ετών. Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο εμπόριο το 1990, αφού κανένας μέχρι τότε δεν τα ήθελε. Οι πιο συνηθισμένες εμπορικές τους ονομασίες είναι «Διαμάντια Σαμπάνια», «Διαμάντια Κονιάκ» και «Διαμάντια Σοκολάτα». Αυτοί οι καφέ πολύτιμοι λίθοι άνοιξαν νέους ορίζοντες στον κόσμο των διαμαντιών.

Δαχτυλίδι με Κίτρινο Διαμάντι

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φανταχτερό χρώμα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με λευκόχρυση βάση και λευκά διαμάντια. Μία μικρή ποσότητα αζώτου είναι αρκετή για να δημιουργήσει μία τέτοια πέτρα κίτρινου και καναρινί χρώματος. Όσο πιο βαθύ είναι το κίτρινο χρώμα του τόσο πιο ακριβό είναι το διαμάντι. Ένα από τα πιο γνωστά κίτρινα διαμάντια είναι αυτό του οίκου Tinaffy&Co.

Δαχτυλίδι με Μαργαριτάρι

Τι να πει κανείς για το μαργαριταρένιο δαχτυλίδι.

Με κίτρινη ή λευκή βάση, με λευκά διαμάντια ή όχι, το μαργαριτάρι αποτελεί «Τον Θησαυρό της Θάλασσας». Δημιουργείται από τα μαλάκια και πιο συγκεκριμένα από τα μαργαριταρένια στρείδια.

Αποτελεί το πιο κλασικό και διαχρονικό κόσμημα και είναι αγαπημένο στολίδι κάθε γυναίκας, αφού η κομψότητα, η απλότητα και η αριστοκρατικότητα, το κάνουν ιδανικό κόσμημα για όλες τις ώρες της ημέρας. Το μαργαριτάρι δεν είναι μόνο σύμβολο καλαισθησίας και γούστου αλλά και αγνότητας, πλούτου και εσωτερικής γαλήνης.

Εμείς με την σειρά μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το ιδανικό μονόπετρο είτε στο φυσικό μας κατάστημα, είτε στο ηλεκτρονικό μας www.makriskosmimata.gr αλλά και μέσω instagram στο @makris_kosmimata.

Νεότερα Άρθρα

Γαμήλια τούρτα: Βρείτε την ιδανική για τον γάμο σας

Her News

Πρέπει να κάνετε πρώτα το μακιγιάζ ή τα μαλλιά σας την ημέρα του γάμου σας;

HerNews ka

Νυφικά χτενίσματα: Υπέροχες προτάσεις για τη νύφη

Her News