HerNews.gr
ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Mύθοι για τα προφυλακτικά που ακόμα πιστεύεις!

Τα προφυλακτικά αποτελούν ουσιαστικό μέρος της σεξουαλικής επαφής και χρησιμοποιούνται κατά τη σεξουαλική πράξη, με σκοπό την αποφυγή εγκυμοσύνης και μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδομένων νοσημάτων όπως η σύφιλη και το AIDS. Υπάρχουν παρόλα αυτά κάποιοι μύθοι για τα προφυλακτικά που ακόμα πιστεύεις

Μύθος #1: Τα προφυλακτικά είναι αναξιόπιστα και μπορούν να σπάσουν ή να γλιστρήσουν εύκολα. 
 Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, εμποδίζουν αποτελεσματικά τη μετάδοση των περισσότερων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), συμπεριλαμβανομένου του HIV, και αποτρέπουν πιθανή εγκυμοσύνη στο 98%. Eίναι πολύ καλύτερη μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων από το να μην χρησιμοποιείς απολύτως καμία άλλη. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν αλλά είναι πολύ σπάνια. 

Μύθος #2: Το σεξ δεν είναι τόσο καλό. 
 Η συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες και τα όρια πριν από τη σεξουαλική επαφή. Πολλοί λένε ότι η αίσθηση δεν είναι ιδια αλλά αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν ισχύει ειδικά αν χρησιμοποιήσεις τα πιο λεπτά. Είναι περισσότερο παιχνίδι του μυαλού. 

Μύθος#3: Τα προφυλακτικά είναι μόνο για τους άνδρες.
 Το γυναικείο προφυλακτικό είναι εξίσου αποτελεσματικό και ασφαλές με το ανδρικό. Μπορεί να είναι μια θαυμάσια επιλογή για γυναίκες που δυσκολεύονται να πείσουν τον σύντροφό τους να χρησιμοποιήσει ανδρικό προφυλακτικό.

Μύθος #4: Είμαι αλλεργικός στο λάτεξ, επομένως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω.
Αλλεργία στο λάτεξ; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς ακόμα να έχεις μια καταπληκτική (και ασφαλή) σεξουαλική ζωή, χρησιμοποιώντας προφυλακτικά χωρίς λάτεξ. Υπάρχουν πολλά προφυλακτικά που κατασκευάζονται από πολυουρεθάνη ή πολυϊσοπρένιο.

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Τι ντρέπονται να ρωτήσουν οι άνδρες

Her News

Γυναικείος οργασμός: Η λύση του μυστηρίου

Her News b

Γιατί αναστενάζεις στο σεξ;

Her News