HerNews.gr
Fitness

Μπανανόφλουδα: Και όμως, υπάρχουν τρόποι να την αξιοποιήσεις!

Οι μπανάνες είναι κάτι περισσότερο από ένα υγιεινό σνακ όλοι το ξέρουν αυτό, αφού μέχρι και οι φλούδες τους έχουν εκπληκτικά οφέλη! Στις μέρες μας, άλλωστε, όλοι προσπαθούμε να μειώσουμε, να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να ανακυκλώσουμε τα απορρίμματά μας. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές διασκεδαστικές  ιδέες για τις εκπληκτικές χρήσεις που έχει η μπανανόφλουδα για να μην τις πετάξεις και πραγματικά δεν το περίμενες. 

Οι μπανανόφλουδες είναι το νέο eco-friendly λίπασμα για τα φυτά σου. Ναι, ναι καλά άκουσες. Δεν σου κάνω πλάκα. 
Τα βήματα είναι απλά. Ξεφλουδίζεις τη μπανάνα σου την καταναλώνεις, τοποθετείς τη μπανανόφλουδα σε μια κανάτα με νερό βρύσης και την αφήνεις εκεί για λίγες μέρες. Έτσι απλά, έχεις δημιουργήσει το πιο θρεπτικό  λίπασμα μπανάνας ever (από κάλιο, μικρές ποσότητες αζώτου, φωσφόρου και μαγνησίου), για το οποίο τα φυτά σου θα σε ευγνωμονούν και θα μεγαλώσουν.  

Οι μπανανόφλουδες όμως δεν σταματούν εκεί. Μπορούν να γυαλίσουν ΚΑΙ τα παπούτσια σου. 
Ποιος είναι ο πιο φυσικός κι ανέξοδος τρόπος για λαμπερά και πεντακάθαρα δερμάτινα παπούτσια; Αυτός που κατάλαβες. Να τα τρίψεις με μία μπανανόφλουδα, από την εσωτερική της πλευρά. Στη συνέχεια, καθαρίζεις με ένα πανάκι τα υπολείμματα και νταν νταν. Τα παπούτσια σου θα ειναι πιο καθαρά από ποτέ χωρίς πλυντήρια.

Περιμένω να τα δοκιμάσεις και να μας στείλεις μήνυμα!

Νεότερα Άρθρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας εάν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι

Her News

Ξεκίνα Pilates……χθες!

Her News

Γυμναστική: Γιατί η άσκηση μετά τα 40 θεωρείται απαραίτητη

Her News