HerNews.gr
Fitness

Τι συμβαίνει στο σώμα σας εάν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι

Πολλές φορές ακούμε ότι είναι καλή ιδέα να γυμνάζεστε μόλις ξυπνήσετε και με άδειο στομάχι, για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση για το αν πρέπει να γυμνάζεστε ή όχι, με άδειο στομάχι έχει πυροδοτήσει διαφορετικές απόψεις. Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας εάν γυμνάζεστε χωρίς να έχετε φάει τίποτα.

Η άσκηση είναι σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, προσφέροντας πολυάριθμα σωματικά και ψυχικά οφέλη. Η τακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και στην ενίσχυση της μυϊκής δύναμης. Βελτιώνει τον μεταβολισμό και τη διάθεση. Ωστόσο, ο χρόνος και η κατανάλωση φαγητού πριν από τις προπονήσεις σας μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά τους και να επηρεάσουν το σώμα σας.

Πρέπει να γυμνάζεστε με άδειο στομάχι;

Η ιδέα της γυμναστικής με άδειο στομάχι έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την τάση της προπόνησης στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι γυμνάζονται χωρίς να έχουν φάει για να επιταχύνουν τη διαδικασία της απώλειας λίπους.

Η λογική πίσω από την προσέγγιση της προπόνησης με άδειο στομάχι είναι ότι όταν ασκείστε σε κατάσταση νηστείας, το σώμα σας αξιοποιεί τα αποθέματα λίπους του για ενέργεια, οδηγώντας σε μεγαλύτερη καύση λίπους.

Είναι υγιεινή η γυμναστική με άδειο στομάχι;

Η γυμναστική με άδειο στομάχι εξασφαλίζει ενισχυμένη καύση λίπους, επειδή το σώμα μας στη συνέχεια βασίζεται στο αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια, καθώς τα επίπεδα γλυκογόνου εξαντλούνται. Αυτό προάγει την απώλεια λίπους με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, οι «προπονήσεις νηστείας» βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη διευκολύνοντας τον οργανισμό να διαχειρίζεται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα μειονεκτήματα από την άλλη είναι η μειωμένη απόδοση και μερικές φορές η απώλεια μυϊκής μάζας. Η άσκηση χωρίς τροφή και καύσιμα οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα ενέργειας, καθιστώντας δύσκολο να δώσετε το 100% σας στην προπόνηση. Το οποίο μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε μικρότερες ή λιγότερο έντονες προπονήσεις. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική: Πώς η πρωινή άσκηση ωφελεί την υγεία μας

Her News

Κακές συνήθειες που επηρεάζουν την προπόνηση που κάνετε

Her News

Χάσιμο βάρους: Μύθοι και οι αλήθειες που κρύβονται πίσω τους

HerNews ka