HerNews.gr
Health

Πατάτες: Μήπως είναι παρεξηγημένες;

Οι πατάτες δεν είναι ανθυγιεινές, αλλά είναι παρεξηγημένες. Σε ό, τι σχήμα και μέγεθος κι αν έχουν, όπως κι αν μαγειρευτούν έχουν ομολογουμένως εκπληκτική γεύση. Δυστυχώς, έχει την κακή φήμη ότι έχει μεγάλη θερμιδική αξία, αυξάνει την αρτηριακή πίεση, και προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι πατάτες είναι μια εξαιρετική τροφή για ισορροπημένη διατροφή, καθώς δεν περιέχουν λίπος. Ωστόσο, ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε επηρεάζει πολύ το σύνολο των θερμίδων που θα μας δώσουν.

Μια βραστή ή ψητή πατάτα περιέχει λιγότερες από 140 θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά, ενώ συγχρόνως εύκολα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού καθώς «χωνεύεται» πολύ αργά.

Άρα εν κατακλείδι,  την θεωρούμε μια τροφή ιδιαίτερα παχυντική και για αυτό είναι ίσως από τις πρώτες τροφές που μειώνουμε από τη διατροφή μας, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Κάτι όμως που δεν πρέπει να κάνουμε καθώς  η πατάτα είναι και τροφή πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη γενικά για τη διατροφή μας αλλά και όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, με την προϋπόθεση ότι τρώγεται βραστή ή ψητή.

Αντίθετα όταν καταναλωθούν ως τηγανιτές ή ακόμα χειρότερα σε μορφή τσιπς τότε έχουμε υψηλότατη πρόσληψη θερμίδων από το λάδι που περιέχει.

Μην ξεχνάτε λοιπόν, πως καμία τροφή δεν μας παχαίνει, αλλά ταυτόχρονα όλες μπορούν να μας παχύνουν, ανάλογα με τον τρόπο που τις τρώμε. 

Νεότερα Άρθρα

Τι είναι το καρκίνωμα nut που “νίκησε” τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Her News

Κρασί: Ένα ποτήρι καθημερινά συρρικνώνει και γερνά τον εγκέφαλο

Her News

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται στην αυτοδιάγνωση;

Her News