HerNews.gr
Ελλάδα

Ένας μισθός για το νοίκι! 40% αύξηση από το 2018 – Έως 15% μέσα σε έναν χρόνο στην Αττική

Σημαντικές αυξήσεις στα ενοίκια δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων ετών, τουλάχιστον στην Αττική. Οι μεγαλύτερες παρατηρούνται στα νότια προάστια της Αττικής και στο κέντρο των Αθηνών, όπου οι τιμές αυξήθηκαν ποσοστιαία το τελευταίο έτος 15% και 10%, αντίστοιχα, και κατά 20%-30% την τελευταία τριετία.

Άνοδος παρατηρείται και στα υπόλοιπα προάστια –βόρεια, δυτικά και ανατολικά– με μεταβολές μεταξύ 5-7%. Έτσι, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ένας μέσος μισθός πηγαίνει ουσιαστικά για το μίσθωμα ενός διαμερίσματος. Όπως εξηγούν στην «Βραδυνή της Κυριακής», στις hot περιοχές στην Αττική υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα και μεγάλη ζήτηση.

Αναφέρουν, δε, ότι στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης είχαν υποχωρήσει περίπου μεσοσταθμικά 30%, ενώ από το 2018 και μετά, έχουν ανέβει μέσα σε 4 χρόνια περίπου, 40% συνολικά κατά μέσο όρο.

Ένας μισθός για το νοίκι!

Το υψηλό κόστος στα ενοίκια δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Το ενοίκιο απασχολεί εδώ και 2-3 χρόνια, σχεδόν το σύνολο των χωρών της Ε.Ε., πολλές εκ των οποίων υιοθετούν ή/και εφαρμόζουν από το 2018-2019 μέτρα και πολιτικές με στόχο την αναχαίτιση της ραγδαίας αύξησης του κόστους στέγασης.

Στην Αττική, η αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων την τελευταία τριετία κατά μέσον όρο αγγίζει το 20%-30% όσον αφορά τις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ακόμη και 40%-50%, καταγράφεται στα άλλοτε «οικονομικά» προάστια του Υπολοίπου Αττικής (Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, κ.λπ.), περιοχές όπου οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές μπορούσαν να αναζητήσουν κατοικίες νεότερες ηλικιακά σε προσιτές τιμές σε σχέση με τις περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μάνος Δασκαλάκης: Υπέβαλε Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Her News b

Eστίαση: Τι αλλάζει απο σήμερα σε κάθε χώρο

Her News

Μάτι: Η τραγική ιστορία της Μαργαρίτας που έκανε ασπίδα το κορμί της για το μωρό της

Her News