HerNews.gr
Παιδί

Λαχανικά και παιδί: Έξυπνοι τρόποι για να τα εντάξετε στην διατροφή του

kids

Πώς θα μάθουμε το παιδί να τρώει λαχανικά και φρούτα και να μειώσει το πρόχειρο φαγητό;

Συνήθως  δεν αρέσουν στα παιδιά. Όμως, πρέπει να τα τρώνε για να μπορέσουν να μεγαλώσουν και ν’ αναπτυχθούν σωστά.  Αμέτρητα παιδιά λένε το «ναι» μόνο στις αμυλούχες τροφές και αρνούνται πεισματικά να φάνε φρούτα, λαχανικά ή οποιαδήποτε άλλη τροφή έχει να τους δώσει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας ορισμένους δημιουργικούς τρόπους για να μπορέσετε να βάλετε τα λαχανικά στη διατροφή της οικογένειας.

vegetables

Smoothie time 

Τα παιδιά αγαπούν τα smoothies τόσο για τη γεύση όσο και για το χρώμα τους. Επομένως, μια έξυπνη λύση είναι να ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και να τα σερβίρουμε στο παιδί σε μορφή smoothie.

Σαλάτα σε κάθε γεύμα

Καθιερώνουμε τη σαλάτα ως συνοδευτικό σε κάθε γεύμα της οικογένειάς μας. Ακόμη κι αν το παιδί φάει μόνο λίγες μπουκιές σαλάτας σε κάθε γεύμα, συνολικά θα έχει καταναλώσει μια σημαντική ποσότητα λαχανικών μέσα στην ημέρα.

Νέοι τρόποι μαγειρέματος 

Δοκιμάζουμε να μαγειρέψουμε στον ατμό, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα ή στο γκριλ και αναζητάμε μαζί με το παιδί νέες υγιεινές συνταγές με λαχανικά που μας φαίνονται νόστιμες.

vegetables

Βάλτε χρώμα 

Χαρίζουμε χρώμα στο πιάτο του παιδιού, επιλέγοντας λαχανικά σε κόκκινο, πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Όχι μόνο δείχνουν υπέροχα και τραβούν την προσοχή του παιδιού, αλλά κυρίως το τροφοδοτούν με διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

Δοκιμάζουμε νέα 

Συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή της οικογένειάς μας λαχανικά που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά ή έχουμε χρόνια να φάμε. Πού ξέρετε; Ίσως ένα καινούργιο λαχανικό εκπλήξει ευχάριστα το παιδί!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι μπορείς να κάνεις για να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά;

Her News

Ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σήμερα

Her News

Zάχαρη και παιδιά: Γιατί μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση!

Her News