HerNews.gr
Παιδί

Τι μπορείς να κάνεις για να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά;

Ίσως έχετε ακούσει ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Αυτή η φιλοσοφία εφαρμόζεται πολλές πτυχές της ζωής, όπως και στον ρόλο σας ως μαμά.

Αν κι είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε όλα τα είδη των συναισθημάτων στο τρενάκι της μητρότητας, υπάρχουν επίσης πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να παραμείνετε θετικές.

Το να ανακαλύψετε πώς να είστε μια ευτυχισμένη μαμά είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ της διαχείρισης των πραγμάτων που σας προκαλούν άγχος και της εύρεσης των πραγμάτων που σας φέρνουν χαρά. 

Γνωρίστε την αξία σας

Ως μαμά, φέρνετε τόσα πολλά πράγματα στην οικογένειά σας καθημερινά που είναι πολύτιμα, μοναδικά κι αναντικατάστατα. Προτού αρχίσετε να διαχειρίζεστε το άγχος ή να βρίσκετε εκείνα τα ψήγματα χαράς που φωτίζουν τη μέρα σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε πόσο πολύ ενδιαφέρεστε. Το να γνωρίζετε την αξία σας παίζει μεγάλο ρόλο στην ευτυχία σας ως μαμά.

Δοκιμάστε τις λέξεις επιβεβαίωσης

Εάν ευδοκιμείτε ακούγοντας πόσο πολύτιμες είστε, πείτε αυτές τις λέξεις στον εαυτό σας όσο συχνά χρειάζεστε. Το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας προφορικά όλους τους τρόπους που αγαπάτε και που υποστηρίζετε την οικογένειά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε κίνητρα για τις πιο δύσκολες μέρες σας.

Ρωτήστε την οικογένειά σας

Εάν χρειάζεται να ακούσετε αυτά τα επιβεβαιωτικά λόγια από την οικογένειά σας, είναι εντάξει να τα ζητήσετε. Ο έπαινος και η ευγνωμοσύνη από αυτούς που “υπηρετείτε” καθημερινά είναι σημαντικά κι αξίζουν. Ένα απλό «ευχαριστώ» για τα γεύματα, μια αγκαλιά πριν τον ύπνο ή ένα χαμόγελο. μπορεί να σας υπενθυμίσει σε μεγάλο βαθμό πόσα φέρνετε στο σπίτι σας.

Διαχειριστείτε το άγχος σας και το πρόγραμμά σας

Εάν αισθάνεστε άγχος ως μαμά, πιθανότατα προέρχεται από τη μεγάλη λίστα υποχρεώσεων και το γεμάτο πρόγραμμά σας. Η διαχείριση αυτών των δύο τμημάτων της ζωής σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε χώρο για περισσότερα πράγματα που αγαπάτε. Θα αντιμετωπίσετε όλες τις εργασίες που υπάρχουν στο μυαλό σας και θα ανακαλύψετε χρόνο για διασκεδαστικές στιγμές με την οικογένειά σας.

Τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζήλια ανάμεσα στα αδέρφια: Πως να το διαχειριστείτε

HerNews ka

«Δεν είναι κακό να κλαις» – Ένα βιβλίο με μήνυμα για τα παιδιά

Her News

Σημάδια ότι η ψυχική υγεία του παιδιού σας κινδυνεύει

Her News