HerNews.gr
Beauty

Βελούδινα Πέλματα: 4 DIY τρόποι για να τα πετύχεις

foot

Κοντεύει η εποχή που τα πέλματα μας θα είναι φανερά σε όλους. Με τα mules και τα πέδιλα να είναι τα must-have της Άνοιξης- Καλοκαίρι 2022, τα πέλματα μας θα πρέπει να λάμπουν.

Η έκθεση του όμως τα ξηραίνει. Σε πιο ακραίες αλλά καθόλου σπάνιες περιπτώσεις στο πίσω μέρος της φτέρνας προκαλούνται ρωγμές που εάν δεν πάρεις τα κατάλληλα μέτρα μπορούν να μετατραπούν σε εισόδους για μικρόβια και μύκητες. Αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες μολύνσεις στα πέλματα. 

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, χρειάζεται να τους αφιερώσεις το χρόνο που τους αρμόζει και να χρησιμοποιείς τακτικά τη ράσπα αλλά παράλληλα να διατηρείς την ισορροπία που χρειάζεται. Με λίγα λόγια, μην περιμένεις μόνο όταν κάνεις πεντικιούρ με τεχνίτρια για να κάνεις απολέπιση στην περιοχή.

foot

Ας δούμε τι μπορείς να κάνεις μόνη σου για όμορφα πέλματα : 

Ποδόλουτρο

Χάρισε στον εαυτό σου μια ώρα χαλαρωτικού, ζεστού ποδόλουτρου: βύθισε τα πέλματά σου σε μια λεκάνη με ζεστό ή χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγα άλατα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις τις φτέρνες σου να μαλακώσουν, με αποτέλεσμα να γίνει πιο εύκολη η περιποίηση της επιδερμίδας σου στη συνέχεια.

Scrub

Η απολέπιση δεν είναι απαραίτητη μόνο για το πρόσωπο ή το σώμα. Καλό είναι να κάνεις scrub και στα πέλματά σου. Αυτό για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να αποκαλύψεις μια πιο λεία, απαλή επιδερμίδα στο σημείο που τη χρειάζεσαι περισσότερο. Η τραχιά υφή στην επιδερμίδα σου θα υποχωρήσει. Δίνοντας τη θέση της σε ένα βελούδινο δέρμα..

foot

Τρίψιμο με ελαφρόπετρα

Αφού ξεπλύνεις καλά με νερό το προϊόν απολέπισης και σκουπίσεις τα πόδια σου, τρίψε τα ελαφρά με μια ελαφρόπετρα ή μια μεγάλη ράσπα. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι απαλές και όχι απότομες. Αυτό για να μην τραυματιστείς ή ερεθίσεις πολύ την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεις στην ουσία το προηγούμενο βήμα. Αφού λιαίνεις έτσι ακόμα περισσότερο τις τραχιές περιοχές των πελμάτων σου. Επίμεινε ιδιαίτερα στις φτέρνες για λίγα λεπτά και έχε υπόψη σου ότι πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε βδομάδα. 

Ενυδάτωση

Τελευταίο βήμα και σημαντικότερο!  Όπως άλλωστε είναι και για όλες τις περιοχές του σώματός μας – η ενυδάτωση θα σου χαρίσει το πολυπόθητο βελούδινο αποτέλεσμα. Άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή body butter, ακόμα και κάποιο ενυδατικό έλαιο – ό, τι ταιριάζει καλύτερα στον τύπο επιδερμίδας σου και τις ανάγκες του. Φόρεσε καλτσάκια για να σφραγίσεις την ενυδάτωση.

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τέσσερις τρόποι για να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Her News

Καφέ μάσκαρα: Επιστρέφει ως μια πιο απαλή, πιο δροσερή εναλλακτική από το μαύρο full-on

HerNews ka

Hailey Bieber: Πώς να αποκτήσετε το mermaid make-up look της

HerNewskl