HerNews.gr
Health

Αποξηραμένα Φρούτα: Ποια πρέπει να δοκιμάσεις και που θα σε ωφελήσουν;

fruits

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας. Είναι η λύση όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό. Πρόκειται για ωμά φρούτα, από τα οποία έχει αφαιρεθεί το νερό. 

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να μας χαρίσουν πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με πρόσθετα σάκχαρα. Είναι σημαντικό ότι περιέχουν σχεδόν τέσσερις φορές τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα των φρέσκων φρούτων. Με μόνη εξαίρεση τη βιταμίνη C, η οποία μειώνεται όταν τα φρούτα αποξηραίνονται..

fruits

Ποια είναι τα Top 3 αποξηραμένα φρούτα; 

Δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορούν να αναστείλουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Όπως και να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Τα Δαμάσκηνα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, βήτα καροτίνη και βιταμίνη Κ. Επίσης, είναι πλούσια σε ένα σάκχαρο, τη σορβιτόλη, γεγονός που συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του εντέρου και ενισχύει την καθαρτική τους ιδιότητα.

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι οι καρποί του φοίνικα Phoenix dactylifera L. ή αλλιώς χουρμαδιά, ενός δέντρου που απαντάται σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα ιδιαίτερα της Νοτιοδυτικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής. Οι χουρμάδες είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου, σιδήρου και άλλων φυτικών ουσιών. Άλλο ένα από τα μεγάλα τους οφέλη για τον οργανισμό είναι ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

fruits

Σύκα

Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη το σύκο είναι φάρμακο. Τα σύκα περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου και φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες τους φροντίζουν πάντως στο να απορροφώνται ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας παράλληλα λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Έχουν λοιπόν ιδιαίτερη διατροφική αξία και θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μανιτάρια: Οφέλη για την υγεία!

Her News

Μήπως η μέθοδος αντισύλληψής σου δεν είναι η σωστή;

Her News

Αντισυλληπτικά: Τι θα συμβεί αν τα σταματήσεις;

Her News b