HerNews.gr
Ψυχολογία

Τελικά, οι Κυριακές γιατί είναι;

Μην αισθάνεσαι περίεργα για το πως θα είναι οι Κυριακές σου. Θα είναι όπως εσύ θέλεις… Θέλεις να μην κάνεις τίποτα και απλά να δεις τηλεόραση; Απλά κάντο! Θέλεις να είναι οικογενειακά; Σούπερ. Τι νομίζεις δηλαδή; Υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο για το πως θα πρέπει να περάσεις την Κυριακή; Ό,τι και να κάνεις , να είσαι ευτυχισμένη/ος! Καλή Κυριακή! 

Έχουμε ακούσει διάφορα για τις Κυριακές. Είναι για αγκαλιές, είναι για ύπνο, είναι για γιορτή; Παρεξηγημένη μέρα η Κυριακή και όχι αδίκως.

Ξυπνάς πιο χαλαρά την Κυριακή και κατα τις 20:00 αρχίζει να χτυπά η καρδιά σου γιατί πρέπει να συμμαζέψεις το μυαλό σου για την εβδομάδα που έρχεται. Κάπου εκεί αρχίζεις να σιχαίνεσαι την ημέρα αυτή και να παρακαλάς να μη τελειώσει. Το θέμα όμως είναι άλλο. Οι Κυριακές γιατί είναι; 

Για αυτό που είναι όλες οι ημέρες συν ότι έχεις “άδεια” από τη δουλειά και δε ξύπνησες πρωί. Τίποτα άλλο. Είναι μια μέρα που ο περισσότερος κόσμος δε δουλεύει και είναι πάντα σα γιορτή. Αλλά το να την περνάς με φίλους, συγγενείς, έρωτα κτλ δεν είναι. Αυτό το κάνεις όλες τις ημέρες. 

Οι Κυριακές δεν θέλουν μελαγχολία αν και από τα παιδικά μας χρόνια την έχουμε συνδυάσει έτσι. Είναι μέρα με ποικίλα συναισθήματα και κρύβει μια ενοχή. Αν πχ θέλεις να μείνεις σπίτι σου και να μην κάνεις το οτιδήποτε σκέφτεσαι ότι όχι είναι Κυριακή και αύριο ξεκινούν τα βασανιστήρια της καθημερινότητας και τσουπ, να το! Καταπίεση! 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Χορός… ένα φάρμακο κατά του στρες!

HerNews ka

Τrauma bond: Γιατί μένουμε προσκολλημένοι σε κακοποιητικές σχέσεις;

HerNewskl

New year, new me: Ώρα να το κάνεις πραγματικότητα

Her News b