HerNews.gr
Ψυχολογία

New year, new me: Ώρα να το κάνεις πραγματικότητα

New yearnew me: Ώρα να το κάνεις πραγματικότητα

Κάθε νέα χρονιά , όλοι ξεκινάμε να λέμε τις κλισέ φράσεις :

«Αυτή θα είναι η χρονιά μου»

«Από 1η Ιανουαρίου θα τα αλλάξω όλα»

«New year , new me»

Αυτά λέμε στον εαυτό μας και αυτά κάνουμε post στα Πρωτοχρονιάτικα story μας στο Instagram. Φέτος λοιπόν δεν θα μείνουμε μόνο εκεί, θα το κάνουμε πραγματικότητα. 

Η αλήθεια είναι ότι διανύσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η συνέχεια της πανδημίας μας αποξένωσε , μας έκανε να νιώσουμε μόνοι μας και πάνω από όλα έφερε μεγάλο φόβο στην ζωή μας. Φόβο για τον ίδιο μας τον εαυτό, για τους συνανθρώπους μας, για την «κανονικότητα» που αντί να επιστρέφει , ολοένα και έφευγε. 

Για τον λόγο αυτό πριν θέσουμε τους στόχους μας, πριν σκεφτούμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας αυτό τον χρόνο , θα πρέπει να συλλογιστούμε όσα περάσαμε. Για να μπεις σε μια σειρά και να πετύχεις τους στόχους της νέα χρονιάς, για να κάνεις πραγματικότητα τα λεγόμενα new year’sresolutions θα πρέπει να σκεφτείς πρώτα κάποιους βασικούς παράγοντες. 

• Όχι στην αναβλητικότητα 

Η αναβλητικότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Για αυτό θα πρέπει να προσπαθήσεις να την βγάλεις από την ζωή σου. Ένας τρόπος είναι να φτιάχνεις πρόγραμμα και εννοείται να το τηρείς..

• Ναι στην ιεράρχηση

Δεν μπορείς να θέτεις πολύ μεγάλους στόχους και να τους πετυχαίνεις κατευθείαν. Θα χρειαστεί να ξεκινήσεις από μικρότερους στόχους για να φτάσεις στους μεγάλους

• Όχι στο πρέπει 

Προσπάθησε να μην ζεις με τα «πρέπει» μόνο. Το «θέλω» σε τέτοιες καταστάσεις έχει περισσότερη δύναμη. 

• Ναι στον ρεαλισμό 

Θέτουμε στόχους, προγραμματίζουμε αλλαγές, αλλά θα πρέπει πάνω από όλα να είναι ρεαλιστικές. Τα τελευταία χρόνια η ζωή έχει αποδειχθεί άκρως ανατρεπτική , οπότε θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με τα νερά της..

Ο μεγαλύτερος παράγοντας όμως σε όλο αυτό είσαι εσύ. Να έχει λοιπόν πίστη στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις, και θα τα καταφέρεις!

Νεότερα Άρθρα

Μπορούν τα social media να θεωρηθούν υπεύθυνα για την κακή ψυχική υγεία;

Her News

Συναισθηματική πείνα: Τρόποι αντιμετώπισης!

Her News b

Καθημερινό στρες: Πως θα το μειώσω;

Her News b