HerNews.gr
Ελλάδα

Ασφυκτικός θάνατος σε 5 λεπτά για την Κάρολαϊν: Συγκλονιστική κατάθεση της ιατροδικαστή – «Έτσι την βρήκα νεκρή»

Η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας, Χαρά Σπηλιοπούλου, ήταν η επόμενη μάρτυρας που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς.

Η μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά στην κατάθεση της όσα αντίκρυσε όταν μπήκε στην μονοκατοικία των Γλυκών Νερών.

«Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρυνή θέση. Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι το χρόνο του θανάτου και τον τρόπο, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα. Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου», διευκρίνισε η ίδια για την Κάρολαϊν.


«Γύρισα το πτώμα της Κάρολαϊν σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο.»

Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σωρό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι.»

«Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία» επίσημανε η μάρτυρας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η ασφυξία να προκλήθηκε από κάποιο ρούχο το οποίο τυλίχθηκε γύρω από το λαιμό της Κάρολαϊν.

«Δεν θεωρώ ότι ο θάνατος επήλθε επειδή κάποιο ρούχο τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι γιατί είχε κακώσεις στο στόμα. Μπορεί αρχικά να μπήκε το χέρι, να έκλεισε το στόμα αλλά είναι πιθανό στη συνέχεια να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι για να μην ακουστεί και κάτι» τόνισε η μάρτυρας για την Κάρολαϊν.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και βροχές σήμερα

HerNews ka

Εκλογές 2023: Που ψήφισαν και τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων

HerNews ka

Αλέξης Κούγιας: «Αστυνομικοί σάπισαν στο ξύλο τη Ρούλα Πισπιρίγκου…»

Her News