HerNews.gr
Διεθνή

Τα παιδιά του Κρεμλίνου μεγαλώνουν στη Δύση που απορρίπτουν οι Ρώσοι πρόγονοί τους

ρωσσοι

Η υποκρισία που επιδεικνύουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι οικογένειές τους, που απολαμβάνουν τη δυτική χλιδή είναι κοινό μυστικό στη Ρωσία εδώ και χρόνια.

Ο κόσμος που έχουν οι Ρώσοι είναι γεμάτος ιδιωτικά τζετ, πολυτελή διαμερίσματα στο Παρίσι, διακοπές στη χιονισμένη Αυστρία και σπουδές στα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Οι γονείς τους είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις πιο πολυτελείς λεωφόρους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης ξεχειλίζουν από πολυτελή ενδύματα και εκδηλώσεις σε κόκκινα χαλιά.

Ο λόγος για τα παιδιά του Κρεμλίνου, τη ζωή των οποίων στις χώρες της Δύσης, που απορρίπτουν οι Ρώσοι γονείς τους, περιγράφει το CNN σε άρθρο του με τίτλο «Kremlin-connected children grew up in the very countries whose societies their parents claim to reject».

«Πρόκειται για κατάφορη υποκρισία», δηλώνει ο Ντάνιελ Τρέισμαν, καθηγητής ειδικός στα ζητήματα ρωσικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Μπορεί και να μην βλέπουν την αντίθεση», συνεχίζει ο ίδιος. «Πιστεύουν ότι υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά γιατί αυτό πρέπει να επηρεάζει τα ακαδημαϊκά σχέδια των παιδιών τους; Ή το πού πρέπει να έχουν τις επαύλεις τους;», καταλήγει.

russia

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάντως κατηγόρησε σε πρόσφατη ομιλία του τους Ρώσους που συμπορεύονται «ψυχικά» με τη Δύση, κατηγορώντας τους ότι θεωρούν ότι είναι μέρος μιας «ανώτερης φυλής» που συνεργάζονται με τη «συλλογική Δύση με σκοπό την «καταστροφή της Ρωσίας».

«Ο ρωσικός λαός πάντα θα έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα καθάρματα και τους προδότες και θα τους φτύσει σαν σκνίπα που κατά λάθος μπήκε μέσα στο στόμα τους».

Μία από τις πρώτες οικογένειες που κατηγορείται για ρωσική διαφθορά και υποκρισία είναι αυτή του Ντμίτρι Πεσκόφ, του προσωπάρχη και εκπροσώπου τύπου του Πούτιν. Είναι ένας ρόλος που τον καθιστά τη δυνατότερη φωνή του Ρώσου προέδρου, αφού είναι ένας από τους ανθρώπους του που σχεδόν σε καθημερινή βάση εκτοξεύει το σκληροπυρηνικό βιτριόλι του Πούτιν κατά της Δύσης.

russian

Οι ΗΠΑ πρόσφατα επέβαλαν κυρώσεις στον πεσκόφ, τη σύζυγο και τα δύο ενήλικα παιδιά του από προηγούμενους γάμους με το επιχείρημα ότι η οικογένεια ζει «μια πολυτελή καθημερινότητα που δεν δικαιολογείται από τον μισθό του δημόσιου υπαλλήλου του Πεσκόφ και βασίζεται σε χρήματα που προέρχονται από τις ύποπτες διαδρομές και σχετίζονται με τον ίδιο τον Πούτι».

Να σημειωθεί ότι δύο από τα παιδιά του έχουν μεγαλώσει στη Δυτική Ευρώπη πριν επιστρέψουν στη Μόσχα ως Ρώσοι ενήλικες.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

«Beef»: Στο στόχαστρο ο πρωταγωνιστής του Netflix Ντέιβιντ Τσο – Είναι βιαστής; Η απάντηση των δημιουργών

Her News

Oι Φινλανδοί ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο – Ποια τα 3 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ

Her News

Πώς τα σχόλια στο YouTube γίνονται το νέο εργαλείο για crypto-απατεώνες

Her News