HerNews.gr
Health

Διατροφή: Πως θα κάνεις αποτοξίνωση μετά το Πάσχα;

διατροφη

Οι γιορτινές μέρες περνάνε και σε εμάς εκτός από τις όμορφες στιγμές μας μένει και ένα έντονο φούσκωμα.. ίσως και κάποια extra κιλά σαν δώρο του Πάσχα.. 

Το μυστικό σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι να ακολουθήσουμε για τρεις μέρες μια αποτοξινωτική διατροφή, ώστε να έρθει το σώμα και ο μεταβολισμός στο σημείο που ήταν πριν την κραιπάλη του Πάσχα. Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φύγει το φούσκωμα από το στομάχι μας, να «στεγνώσουμε»και να επανέλθουμε; 

Νερό με λεμόνι

Ξεκίνα τη μέρα σου με μια κούπα ζεστό νερό και στημένο λεμόνι. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη πιπερόριζα.

λεμονια

Διάλεξε τα ωμά φαγητά

 Φάε ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, αχλάδια και σπόρους για να πάρεις τα υγιή λιπαρά. Πάρε την ημερήσια δόση σου σε αντιοξειδωτικά με ένα smoothie με μαύρα μούρα.Φυσικά και ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της σαλάτας. Καλό είναι να εντάξουμε τις σαλάτες στη διατροφή μας ανεξαρτήτως περιόδου δίαιτας. Στην προκειμένη όμως φάση, μετά το Πάσχα , το μαρούλι, το σπανάκι και η ρόκα, έχουν τρομερές αποτοξινωτικές ιδιότητες και βοηθούν εξαιρετικά στην πέψη.

Λιγότερο αλάτι

Ελάττωσε το αλάτι και βάλε άλλα μπαχαρικά και βότανα που είναι πιο υγιεινά για το σώμα,. π.χ. μαύρο πιπέρι, τσίλι, κολίανδρος, βασιλικός, θυμάρι και βολβούς.

Γυμνάσου

 Πήγαινε για τρέξιμο ή περπάτημα 5 φορές την εβδομάδα και για 20-30 λεπτά τη μέρα για να ιδρώσεις. Αλλιώς δοκίμασε πιλάτες, γιόγκα , χορό.. Ίσως έτσι να ξεκινήσεις και μια νέα συνήθεια μετά το Πάσχα! 

μηλο

Φρούτο αντί για γλυκό 

Σίγουρα δεν συγκρίνεται με το τσουρέκι ή τα παγωτά που έμειναν από το τραπέζι του Πάσχα ,  αλλά για τρεις ημέρες δοκίμασε να αντικαταστήσεις το γλυκό σου με κάποιο φρούτο. Και ίσως το συνηθίσεις και για παραπάνω. Κάθε φορά που θα θέλεις γλυκό, τρώγε και από ένα διαφορετικό φρούτο ώστε να μην συνηθίζεις και τα βαριέσαι κιόλας.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Χαλαρωτικό Μπάνιο: Οι τρόποι που θα το πετύχεις

Her News b

Πρωινός Λόξιγκας: Που οφείλεται και πως θα σταματήσει;

Her News b

Πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την όρεξη μας για φαγητό;

HerNews ka