HerNews.gr
Διεθνή

Πείραμα Lego: Έφτιαξε βαρετό δωμάτιο

lego

Σύμφωνα με τις κοινές πεποιθήσεις, τα παιδιά χρειάζονται συνεχή εναλλαγή εικόνων και παιχνιδιών για να είναι δημιουργικά και να μη βαριούνται. Ή μήπως όχι σύμφωνα με τη Lego;

To ίδρυμα της Lego έκανε ένα πείραμα που δείχνει ότι ενδεχομένως τα πράγματα να μην είναι όπως τα γνωρίζουμε.

Η εταιρεία κάλεσε έξι παιδιά να καθίσουν μόνα τους σε ένα δωμάτιο χωρίς τίποτα περισσότερο από ένα τραπέζι και μια καρέκλα. Δικαίως ονόμασε τον χώρο «το πιο βαρετό δωμάτιο όλων των εποχών».

zwgrafiki

Στη συνέχεια τους έδωσε ένα ρολό από χαρτί. Και εκεί άλλαξαν όλα.

Σιγά-σιγά, τα παιδιά άρχισαν να διασκεδάζουν με το απλό χαρτί, μεταμορφώνοντάς το μεταξύ άλλων σε κάπα υπερήρωα και κοστούμι ρομπότ.

Η καμπάνια, σε παραγωγή της διαφημιστικής εταιρείας Ketchum London και σκηνοθεσία του Justin Hackney της Mad Cow Films, δείχνει πώς το παιχνίδι μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε – ακόμα και στο πιο βαρετό δωμάτιο του κόσμου.

Μπορεί πραγματικά να είναι τόσο απλό, όπως λέει η Lego. Η εταιρεία ελπίζει ότι οι γονείς θα συμμετάσχουν στην υπόσχεσή της να βρουν στιγμές για παιχνίδι μέσα στην καθημερινότητά τους.

lego

Στην έρευνά του, το Ίδρυμα LEGO έμαθε ότι ο χρόνος για παιχνίδι είναι απαραίτητος για τη μάθηση των παιδιών, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες όπως «δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, συνεργασία, φυσικός συντονισμός και συγκέντρωση».

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τζορτζ Κλούνεϊ: Μιλά για πρώτη φορά για τους «εσωτερικούς δαίμονες» του Μάθιου Πέρι

HerNews ka

Σάρα Φέργκιουσον: Παραλίγο να χάσει το ραντεβού που οδήγησε στη διάγνωση του καρκίνου

HerNews ka

Angelina Jolie: Aποφάσισε να αποχωρήσει από τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

HerNewskl