HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Αττική – Ένας αγνοούμενος στην Εύβοια

Άνοιξαν οι ουρανοί από την κακοκαιρία… εξπρές ου πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στην Αττική λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, ενώ θρίλερ σημειώνεται με την αναζήτηση ενός αγνοούμενου στην Εύβοια.

Τα περισσότερα προβλήματα με την κακοκαιρία εντοπίστηκαν στην Αττική, με την πυροσβεστική μέχρι τα ξημερώματα να έχει δεχτεί 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου χθες είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο για να βοηθήσουν τους οδηγούς.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

καιρος

Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 χθες το βράδυ στο Μαρούσι εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από αστραπές.

Στα Βόρεια Προάστια, με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία των Δήμων αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής κόβουν δέντρα και απομακρύνουν αντικείμενα που παρέσυραν οι ισχυροί άνεμοι ενώ στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Παρόμοια είναι η εικόνα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή και την Γλυφάδα όπου τα πεσμένα δέντρα από τον αέρα έχουν φράξει δρόμους και έχουν προκαλέσει ζημίες σε στάθμευμενα αυτοκίνητα και σπίτια.

Επίσης πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών λόγω της κακοκαιρίας

Στη γραμμή 1 του μετρό, η κυκλοφορία των συρμών διεξάγεται στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν με την κακοκαιρία στη Λάρισα αλλά και στην Εύβοια, εκεί που εξαιτίας της έντονων καιρικών φαινομένων ένας άνδρας χάθηκε στο δάσος στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ κινητοποιώντας για τον εντοπισμό του 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, την Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης ΕΜΑΚ, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και ΕΛ.ΑΣ.

Θρίλερ με τον αγνοούμενο στη Δίρφυ Ευβοίας

Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί με την τύχη του άνδρα που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης στη Δίρφυ Ευβοίας, στην περιοχή Λειρί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται ως τώρα, με τους διασώστες/πυροσβέστες να κάνουν ολονύκτιες προσπάθειες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ και επικοινώνησε με τις πυροσβεστικές αρχές για να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, ο άνδρας, πιθανότατα μεγάλης ηλικίας, κάλεσε λίγο μετά τις 21.00 της Τετάρτης, τις Αρχές και δήλωσε ότι έχει χαθεί στο δάσος, ενώ αμέσως χάθηκε η επικοινωνία.

kairos

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, ωστόσο δεν έχουν μπορέσει ακόμη να τον εντοπίσουν.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

Τη στιγμή εκείνη, στην περιοχή υπήρχε έντονη βροχόπτωση, με πτώση κεραυνών.

Βόρεια Εύβοια: Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια

Από την κακοκαιρία «χτυπήθηκε» αλύπητα για πολλοστή φορά η πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, που από το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε στο έλεος των φαινομένων, όπως και άλλες περιοχές της Εύβοιας.

Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με το evima. Ο καιρός παρουσίασε ραγδαία μεταβολή από το απόγευμα της Τετάρτης, με έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με κατοίκους, στη Βόρεια Εύβοια έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν αντικείμενα και πέτρες.

Ο καιρός σήμερα

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών

HerNews ka

Έβρος: Τι περιλαμβάνει το έργο επέκτασης του φράχτη – Στην περιοχή ο Μητσοτάκης

Her News

Έρχεται «καλάθι» για ειδικές κατηγορίες και εορταστικό- Πότε «πάει» σούπερ μάρκετ

HerNews ka