HerNews.gr
Ψυχαγωγία

ARTme της Μαρίας Κορινθίου – Κυκλοφόρησε το 2o τεύχος του περιοδικού που αγαπάει τις τέχνες και τον πολιτισμό

Το δεύτερο έντυπο και digital τεύχος του ARTme ,το τεύχος Μαίου, αφιερωμένο
στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, 18 Μαΐου, αλλά και στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, 21 Μαΐου.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στη προσπάθεια του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Το Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού ή αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους κάθε λαού να διευρύνουν τους ορίζοντες του, μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για το παγκόσμιο πολιτισμικό του πλούτο.


Στο εξώφυλλο του ARTme, ο ηθοποιός Liam Ireland, φωτογραφισμένος από τον φακό της φωτογράφου Nina Chasapi, ως ένας σύγχρονος Απόλλωνας, ως ένα άρτια σμιλεμένο αρχαίο ελληνικό άγαλμα, μας αποδεικνύει ότι η εικόνα του Έλληνα θεού υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας.

Ο Απόλλωνας ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου, θεός της μουσικής, του φωτός, προστάτης των τεχνών και της μαντείας. Τα επίθετα γενικά του θεού έχουν σχέση με τις ηλιακές ιδιότητές του, τη μουσική, την πολεμική τέχνη, και κατά συνέπεια και τις θεραπευτικές του ιδιότητες, τους αγώνες του μέχρι να κυριαρχήσει σε έναν τόπο.

To ARTme magazine είναι έντυπο Free Press και digital www.artmemagazine.gr, µηνιαίο περιοδικό που δηµιουργήθηκε από την Aikor Productions, την εταιρεία παραγωγής θεατρικών , κινηµατογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Η αγάπη και η ανάγκη έκφρασης και ενηµέρωσης για τις τέχνες, τα γράµµατα και τον
πολιτισµό, ήταν η κινητήριος δύναµη για την δηµιουργία ενός περιοδικού τεχνών µέσα από την εταιρεία παραγωγής που θα προβάλει, θα προωθεί και θα στηρίζει όλες τις µορφές τέχνης.

Σκοπός του περιοδικού ARTme είναι να προάγει την έγκυρη ενηµέρωση, µε αγάπη και φροντίδα στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώµενα, συνδυάζοντας την αισθητική, την σοβαρότητα και την καλλιτεχνική προσέγγιση του πολιτισµού και των τεχνών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ArtMe Magazine (@artmemagazine)

Εξώφυλλο: Liam Ireland
Φωτογραφία: Nina Chasapi
Art director: Μαρία Κορινθίου
Interview: Μαρία Χαρίτου
Graphic design: Μαρία Σταμπούλη
Βοηθός Παραγωγής: Κωσταντίνος Φρίγγας
Παραγωγή: Aikor Productions
www.artmemagazine.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Halle Bailey: “Ως μαύρο άτομο, απλά το περιμένεις να συμβεί. Δεν σοκάρεται κανείς”

HerNewskl

Sex Life: Η σειρά του Netflix γεμάτη πάθος, σεξ και ένταση

Her News

Βίκυ Καγιά: Tέλος το GNTM- Ο λόγος το DWTS

Her News b