HerNews.gr
Ταξίδια

Βουτιές στη Δωρική Ριβιέρα! – Η ωραιότερη επιλογή για το καλοκαίρι

Μια άγνωστη στους πολλούς αλλά τόσο κοντινή σε αστικά κέντρα. Την ονόμασαν Δωρική Ριβιέρα και δεν είχαν άδικο. Μια παρθένα περιοχή στο βόρειο μέρος του Κορινθιακού Κόλπου, μεταξύ Ναυπάκτου και Γαλαξιδιού. Φτάνεις εδώ σε 2 ώρες από Αθήνα και Πειραιά μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και 2,5 ώρες μέσω Αράχωβας – Δελφών.

Η Δωρική Ριβιέρα είναι έτοιμη να αποζημιώσει με τα θέλγητρά της και τους πιο απαιτητικούς εκδρομείς και παραθεριστές.

Εδώ το πάντρεμα βουνού και θάλασσας ξεπερνά τη φαντασία. Εκεί που λούζεσαι σε καταγάλανα νερά του Κορινθιακού μπορείς να βρεθείς σε λίγα λεπτά της ώρας σε πανέμορφες πλαγιές και βουνοκορφές με έλατα!

Το καλοκαίρι μπαίνει και η Δωρική Ριβιέρα είναι έτοιμη και μας περιμένει.

Με τις όμορφες κοσμικές αλλά και απομονωμένες παραλίες, τις δροσερές πλατείες, τα πανηγύρια της, τα πανέμορφα χωριουδάκια της, τις ατέλειωτες ταβέρνες και τα φανταστικά μπαράκια της.

Δεν είναι τυχαίο που φέτος η περιοχή αυτή, μια ακτογραμμή 40 χιλιομέτρων περίπου, κέρδισε 9 γαλάζιες σημαίες από τον αρμόδιο φορέα που τις απονείμει κάθε χρόνο.

Είναι οι παραλίες στη Χιλιαδού, στο Παραθάλασσο, στο Σκάλωμα, στο Μαραθιά, στη Σεργούλα, στη Γλύφα, στον Άγιο Νικόλαο, στη Βάθη, στην Ερατεινή.

Παραλίες οργανωμένες, κοσμικές, με τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες, τα θαλασσινά σπορ που πολλές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις περίφημες της Μυκόνου και της Πάρου! Αλλά και άλλες μικρότερες και απομονωμένες που με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τις ανακαλύψουμε και να τις επισκεφθούμε για ν’ απολαύσουμε… την μοναξιά τους!

Κι απέναντι τα Τριζόνια, το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού κόλπου, το μαγευτικό νησί, μια πρόκληση που νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου ή του Ιόνιου, χωρίς αυτοκίνητα, με τα πανέμορφα σπίτια, το γραφικό λιμανάκι, την μαρίνα με τα κότερα, τις ψαροταβέρνες, τα ωραία καφέ-μπαρ, τα κουκλίστικα ξενοδοχεία.

Δεν είχε κι άδικο ο Αριστοτέλης Ωνάσης που αυτό ήθελε να αγοράσει πριν καταλήξει στο Σκορπιό.

Δίπλα, μερικές εκατοντάδες μέτρα το άλλο μικρό νησάκι, ο Αϊ- Γιάννης, που δεν κατοικείται, με τα πεύκα να λούζονται στη θάλασσα, με τις δύο πανέμορφες παραλίες του: η μία με άσπρο βότσαλο και η άλλη με κόκκινο μας περιμένουν… γυμνούς στον ήλιο!

Όμως και η ενδοχώρα κρύβει ατέλειωτες ομορφιές για βόλτες με δίκυκλα ή τετράτροχα, με πεζοπορία σε ορεινά μονοπάτια ανάμεσα σε πλατάνια, δρυς, κέδρους, βελανιδιές, καστανιές, και παραδοσιακά ρουμελιώτικα χωριά, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Μη ξεχάσετε ν΄ ανεβείτε λίγα χιλιόμετρα από τις παραλίες , στο χωριό Τρίκορφο με την απέραντη θέα στον Κορινθιακό κόλπο όπου και το περίφημο «Μοναστήρι των Παπαροκάδων» του Νεκτάριου Μουλατσιώτη, πούχει το μεγαλύτερο καμπαναριό της Ευρώπης με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

Ακόμα με μεγάλο ενδιαφέρων λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα το 1000χρονο Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας Βαρνάκοβας που έχτισαν οι Κομνηνοί κι έχει ονομασθεί «Αγία Λαύρα της Ρούμελης» για την προσφορά του και συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Για όσους έχουν το χρόνο και τη διάθεση, σε μία ώρα από την παραλία μπορούν να φτάσουν στην ενδοχώρα της Δωρικής Ριβιέρας για να συναντήσουν την περίφημη τεχνητή Λίμνη του Μόρνου στην αγκαλιά της Γκιώνας και των Βαρδουσίων, μια ατέλειωτη ομορφιά.

Κι όσο για τα γαστρονομικά, σίγουρα κανείς αποζημιώνεται και βρίσκει ότι θέλει στις 80 και πλέον ψαροταβέρνες και κρεατοταβέρνες με γνήσια ρουμελιώτικη κουζίνα. Εδώ οι νέοι και όσοι αισθάνονται νέοι έχουν πλέον την πρόκληση της

διασκέδασης και του ξεφαντώματος στα πανέμορφα μπαράκια της Δωρικής Ριβιέρας, καθένα διαφορετικό από το άλλο, σε ύφος, σε ντεκόρ, σε περιβάλλον, σε μουσική, στα κοκτέιλ του. Τα πιο πολλά λειτουργούν μεσημέρι και βράδυ. …Καλό καλοκαίρι, καλές βουτιές, καλή διασκέδαση, καλές διακοπές στη Δωρική Ριβιέρα. Γεμίστε τις μπαταρίες ο χειμώνας προμηνύεται πάλι να … είναι βαρύς!

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Solo Travelling: Πως θα σου αλλάξει την ζωή

Her News b

Ανάφη: Το μυστικό νησί που αξίζει να επισκεφθείς

Her News

Εξερευνήστε το νησί των Σπετσών, κοντά και ταυτόχρονα μακριά από την Αθήνα

HerNews ka