HerNews.gr
Διεθνή

Σε λίγο όλοι θα έχουμε έναν ψηφιακό δίδυμο αδελφό

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πληροφορηθεί από κάποιον φίλο μας ότι έχουμε έναν σωσία, έναν δίδυμο αδερφό. Kάποιον άγνωστο που εκείνος συνάντησε στο δρόμο και ο οποίος μας μοιάζει εκπληκτικά. Φανταστείτε όμως την πιθανότητα να μπορούσατε να δημιουργήσετε εσείς τον δικό σας δίδυμο. Ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού σας, που θα ζει όμως μια καθαρά ψηφιακή ζωή.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του BBC, ζούμε σε μια εποχή όπου όλα όσα υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο αναπαράγονται ψηφιακά. Oι πόλεις μας, τα αυτοκίνητά μας, τα σπίτια μας, ακόμα και εμείς οι ίδιοι.

Και ακριβώς όπως το πολυδιαφημισμένο metaverse, που αφορά έναν εικονικό ψηφιακό κόσμο στο οποίο το avatar του εαυτού σας θα κόβει βόλτες, τα ψηφιακά δίδυμα έχουν γίνει μια νέα, πολυσυζητημένη τάση της τεχνολογίας.

O ψηφιακός δίδυμος αδελφός είναι το ακριβές αντίγραφο του εαυτού μας, αλλά με μια μοναδική αποστολή, να βοηθήσει στη βελτίωσή μας ή να αποθηκεύει τις γνώσεις μας για να μας παρέχει ανατροφοδότηση. Αρχικά, τέτοια δίδυμα ήταν απλά εξελιγμένα τρισδιάστατα μοντέλα υπολογιστών. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) όμως σε συνδυασμό με το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες για τη σύνδεση φυσικών πραγμάτων στο δίκτυο, προσφέρει σήμερα τη δυνατότητα να δημιουργηθεί κάτι ψηφιακά, το οποίο μαθαίνει συνεχώς και βοηθάει στη βελτίωση του πρωτότυπου της πραγματικής ζωής.

Ο τεχνολογικός αναλυτής, Ρομπ Έντερλε, πιστεύει ότι θα έχουμε τις πρώτες εκδοχές των σκεπτόμενων ανθρώπινων ψηφιακών διδύμων «πριν από το τέλος της δεκαετίας». «Η ανάδυση αυτών θα χρειαστεί μια τεράστια ποσότητα σκέψης και ηθικής προεργασίας, επειδή ένα αντίγραφο σκέψης του εαυτού μας θα μπορούσε να είναι απίστευτα χρήσιμο για τους εργοδότες», τονίζει στο ίδιο άρθρο του βρετανικού δικτύου. «Τί α συμβεί αν η εταιρεία σας δημιουργήσει έναν ψηφιακό δίδυμο σας και πει ‘’γεια σου, έχεις αυτό το ψηφιακό δίδυμο στον οποίο δεν δίνουμε μισθό, οπότε γιατί να απασχολούμε ακόμη εσένα;» ρωτά ο ίδιος.

 

Ο Έντερλε πιστεύει ότι η ιδιοκτησία τέτοιων ψηφιακών διδύμων θα μετεξελιχθεί σε ένα από τα καθοριστικά ερωτήματα της επικείμενης εποχής του metaverse. Το ταξίδι για ανθρώπινα ψηφιακά δίδυμα έχει ήδη ξεκινήσει με τη μορφή των avatars που αναφέρθηκαν παραπάνω. Aλλά για την ώρα αυτά είναι μάλλον αδέξια και πρωτόγονα.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ανοίγει το βαθύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο – Θα βρίσκεται 419 μέτρα κάτω από τη γη

HerNews ka

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο αποκαλύπτει πώς είναι η ζωή της

HerNews ka

Megan Fox: Αποκαλύπτει ότι έβγαινε με «πολύ διάσημους» ανθρώπους που ήταν «τρομακτικοί» πίσω από κλειστές πόρτες

HerNews ka