HerNews.gr
DECORNEWS

Αυτοί είναι οι 4 τρόποι να κρατήσεις τις αράχνες έξω από το σπίτι

araxnes

Οι αράχνες, εποχή δεν κοιτούν. Μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι μας χειμώνα – καλοκαίρι και στα ενδιάμεσα. Με ποιους τρόπους μπορούμε ν’ απαλλαγούμε;

Σίγουρα δεν νιώθεις όπως όταν βλέπεις κατσαρίδα, όμως και οι αράχνες μπορούν να σε τρομοκρατήσουν και να σε κάνουν να θες να φτιάξεις βαλίτσα και να πουλήσεις το σπίτι σου. Υπάρχουν 4 τρόποι να τις κρατήσεις μακριά μια και καλή.

Καθάρισε όπου υπάρχουν ιστοί αράχνης

Για να κάνεις το σπίτι σου λιγότερο ελκυστικό για τις αράχνες, καθάρισε όπου υπάρχει ιστός μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Μάζεψε με τη σκούπα τους ιστούς και ψέκασε την περιοχή με ένα μείγμα στο οποίο έχεις βάλει μισό φλιτζάνι νερό, μισό φλιτζάνι ξύδι, δύο κουταλιές υγρό σαπούνι πιάτων και είκοσι σταγόνες έλαιο θυμαριού. Αυτό το αρωματικό μείγμα θα τις εμποδίσει να κολλήσουν το μετάξι τους σε ψεκασμένες επιφάνειες και έτσι δεν θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέους ιστούς.

araxnes

Φτιάξε τις διαρροές

Οι διαρροές δεν είναι ποτέ ιδανικές, αλλά αυτό το ζήτημα μπορεί να προσκαλέσει τις αράχνες να μπουν στο σπίτι σου. Είτε είναι μια διαρροή βρύσης, είτε το νερό που στάζει από το ταβάνι μπορεί να τις προσκαλέσει, οπότε καλό θα ήταν να τις επισκευάσεις το συντομότερο δυνατό.

araxnes

Βάλε μουσική

«Οι αράχνες δεν έχουν καλή όραση, επομένως βασίζονται σε δονήσεις που αισθάνονται στον ιστό τους για να εντοπίσουν ένα έντομο που θα μπορούσε να είναι το επόμενο γεύμα τους», αναφέρει η Kari Warberg Block, εμπειρογνώμονας πρόληψης παρασίτων. Βάλε μουσική σε μια περιοχή όπου έχεις εντοπίσει αράχνες και οι δονήσεις θα επηρεάσουν την ικανότητά τους να επιλέξουν την τέλεια ώρα για φαγητό. Στη συνέχεια θα μετακομίσουν για να βρουν μια ήσυχη περιοχή σε κάποιο άλλο σημείο.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βαμβάκι: Έξυπνες λύσεις για να το χρησιμοποιήσεις στο σπίτι σου

Her News

Echo Deco: Ιδιαίτερα ρολόγια τοίχου που δεν έχεις ξανά δει

Her News b

5+1 χρώματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ στο μπάνιο σας

HerNews ka