HerNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα

Στους 42 βαθμούς Κελσίου έχει φτάσει ο υδράργυρος στη Γαλλία, με το κύμα καύσωνα να κορυφώνεται. Οι φωτιές μαίνονται ακόμη. Ποιές είναι οι τελευταίες εξελίξεις;

Ήδη 15 διαμερίσματα στη Γαλλία έχουν μπει σε επίπεδο συναγερμού, καθώς αναμένεται κορύφωση του κύματος καύσωνα στη Γαλλία.

Οι φωτιές σε Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα έχουν αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα γης, αναγκάζοντας χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις φλεγόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Γάλλο μετεωρολόγο, Ολιβιέ Προυστ, στο δάσος Λαντ στη νοτιοδυτική Ακουιτανία, ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου. 

Έως αργά την Κυριακή, οι φωτιές στη Ζιρόντ που μαίνονται από την περασμένη Τρίτη προκαλώντας την εκκένωση 16.200 ανθρώπων, είχαν ήδη καταστρέψει 13.000 στρέμματα δασικής γης. 

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα καύσωνα που πλήττει μέρη της Ευρώπης σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Γαλλια

Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή και προειδοποιούν για εντονότερα και πιο συχνά ακραία καιρικά επεισόδια, όπως καύσωνες και ξηρασία. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Le Monde”, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στη νοτιοδυτική Γαλλία. Μια από τις δύο φωτιές στη Ζιρόντ , κοντά στην πόλη Λαντιρά νότια του Μπορντό, όπου έχουν καεί 42.000 στρέμματα, έχουν κλείσει δρόμοι και έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους άλλοι 480 κάτοικοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε σχεδόν 1.000.

Η άλλη πυρκαγιά, η οποία έχει κάνει στάχτη 31 στρέμματα, ξέσπασε κατά μήκος της Ακτής του Ατλαντικού στη Γαλλία, κοντά στον “Αμμόλοφο του Πιλά”, τον υψηλότερο αμμόλοφο στην Ευρώπη, στην περιοχή του Κόλπου του Αρκασόν.

Γαλλια

Οι ακραίες θερμοκρασίες καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για τους χιλιάδες πυροσβέστες που εργάζονται για να επιβραδύνουν τις μαινόμενες κολάσεις σε όλη την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 95α γενέθλιά της

Her News b

Britney Spears: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος μετά τον επεισοδιακό χωρισμό

HerNews ka

Γκουίνεθ Πάλτροου: Συγκρίνει τις “σεξουαλικές δεξιότητες” των πρώην συντρόφων της Μπραντ Πιτ & Μπεν Άφλεκ

HerNews ka