HerNews.gr
LIFESTYLE

Ποια είναι τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου;

fagito

Πόσα είσαι διατεθειμένη/ος να ξοδέψεις για το φαγητό σου; Εμείς στο Hernews συλλέξαμε τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου και η έκπληξη, όλη δική σου.

Μπορεί να έχουμε σοκαριστεί λίγο ή πολύ το φετινό καλοκαίρι με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όμως την ίδια έκπληξη θα μας προκαλέσουν τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου, μόλις δούμε το κόστος τους. Χωρίς χρονοτριβή, ας δούμε παρακάτω πόσο μπορεί να κοστίζουν μερικές από τις πιο ακριβές τροφές.

Μανιτάρια maitake Πρόκειται για τα πιο ακριβά μανιτάρια στον κόσμο και μπορείτε να τα βρείτε στην Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ η αξία τους ξεπερνά τα 850 ευρώ. Πρόκειται για μανιτάρια που κόβονται εύκολα αλλά είναι πολύ σπάνια να βρεθούν μέσα στα δάση.

Westlin Hotel Bagel Αυτό το κουλούρι κοστίζει 900 ευρώ και μπορείτε να το φάτε μόνο στο ξενοδοχείο Westlin στη Νέα Υόρκη. Περιέχει μια μικρή ποσότητα λευκού τυριού, κρέμα τρούφας και goji berry, ενώ η κρέμα είναι πασπαλισμένη με φύλλα χρυσού.

fagito

Ομελέτα «Zillion Dollar Lobster Frittata» Αυτή η ομελέτα δεν είναι σαν αυτές που συνηθίζετε να τρώτε. Θα τη βρείτε στο ξενοδοχείο Le Parker Meridien Hotel της Νέας Υόρκης και περιέχει 6 αυγά, αστακό και μπόλικο χαβιάρι. Κοστίζει 900 ευρώ, ενώ ο σεφ έχει δημιουργήσει και μια πιο οικονομική παραλλαγή της με μικρότερη ποσότητα χαβιαριού, που κοστίζει 90 ευρώ. Η ακριβή εκδοχή έχει πουληθεί μέχρι σήμερα 12 φορές, ενώ η πιο οικονομική εκδοχή παραγγέλνεται περίπου 50 φορές τον χρόνο.

Πίτσα Μπορεί εσείς να τρώτε πεντανόστιμη πίτσα με 10 ευρώ, αλλά ο σεφ Domenico Crolla φτιάχνει πίτσα των 3.800 ευρώ. Τι βάζει μέσα; Αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, χαβιάρι εμποτισμένο με σαμπάνια, σάλτσα ντομάτας, σκωτσέζικο καπνιστό σολομό, προσούτο, ελάφι, και εκλεκτής ποιότητας βαλσάμικο ξίδι. Φυσικά η πίτσα είναι πασπαλισμένη με φύλλα χρυσού.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιόγκα: 3 οφέλη που δεν περίμενες να έχει

Her News

Ιταλικό τραπέζι: Ριζότο με γαρίδες και σαλάτα καπρέζε

Her News

Κουρκουμάς: Τα οφέλη του για ένα υγιεινό και απολαυστικό καλοκαίρι

Her News