HerNews.gr
DECORNEWS

Τα 5 χαρακτηριστικά μιας παραθεριστικής κατοικίας που την κάνουν πρακτική και καλαίσθητη

katoikia

Η καλοκαιρινές μας αποδράσεις από την πόλη, θέλουμε να έχουν άνεση, ξεκούραση και απόλαυση, στοιχεία τα οποία αναζητάμε στην παραθεριστική κατοικία που θα μείνουμε.

Είτε είναι ολόκληρο σπίτι, είτε δωμάτιο, η παραθεριστική κατοικία χρειάζεται να είναι εύχρηστη, πρακτική και καλαίσθητη. Να σου ξεκουράζει το μάτι και να μπορείς να κινηθείς άνετα. Με βάση λοιπόν ποια χαρακτηριστικά είναι καλό να αναζητούμε το κατάλυμά μας;

katoikia

  1. Κουζίνα. Για την πρακτικότητα του χώρου, καλό είναι η κουζίνα να περιλαμβάνει ανοιχτά ράφια όπου τα σερβίτσια είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν χρειάζεται να καταναλώσεις πολύ χρόνο στην αναζήτησή τους. Επίσης δίνει μινιμαλιστικό χαρακτήρα.
  2. Social Space: Ο όρος αυτός αναφέρεται στην ύπαρξη ενός χώρου στην παραθεριστική κατοικία που μπορεί να λειτουργήσει ποικιλοτρόπως. Είτε χρειάζεσαι χώρο να τσεκάρεις τα e-mail ή απλώς να χαλαρώσεις στο λάπτοπ σου, είτε θέλεις να πιεις τον καφέ και να διαβάσεις το περιοδικό σου, ο χώρος αυτός μπορεί να το υποστηρίξει.
  3. Νερό δίπλα στην εξώπορτα. Σημαντικό χαρακτηριστικό που βοηθά στην μη μεταφορά άμμου μέσα στο σπίτι μετά την εξόρμηση στην παραλία. Με λάστιχο ή βρύση, μπορείς εύκολα να δροσιστείς και να μπεις ανανεωμένη/ος στο σπίτι.
  4. Κρεμάστρες για τα ρούχα: Γαντζάκια πίσω από τις πόρτες, απλώστρες στο μπαλκόνι και καλόγεροι, είναι βασικά στοιχεία που χρειάζεται μια παραθεριστική κατοικία, ώστε να μην επικρατεί το χάος σχετικά με την αποθήκευση των ρούχων.
  5. Λιτή διακόσμηση με ”καθαρά” χρώματα, για την αποφυγή χρονοτριβής στο καθάρισμα και την ξεκούραση στο μάτι και στο σώμα, καθώς η φορτωμένη διακόσμηση, προκαλεί ένταση και θέλει περισσότερο χρόνο στο συμμάζεμα.

katoikia

Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά καθιστούν την παραθεριστική κατοικία ευκόλως κατοικίσιμη.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να διακοσμήσετε τον χώρο σας με απλά και οικονομικά βήματα

HerNews ka

Σπίτι: Πως να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού σύμφωνα με το φενγκ σούι

Her News b

5 χρώματα για να βάψετε το χολ σας στα οποία ορκίζονται οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων για την καλύτερη πρώτη εντύπωση

HerNews ka