HerNews.gr
Αφιερώματα

8 πράγματα που δεν ξέρεις για τους “Beatles”

Beatles. Ένα όνομα, μια ιστορία. Μια μουσική και όχι μόνο ιστορία που είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κόσμου. Ποιος δεν έχει τραγουδήσει “Let it be” και “Help”; Ποιος δεν σοκαρίστηκε από τον τρόπο για τον οποίο πέθανε ο εμβληματικότερος καλλιτέχνης όλων των εποχών, Τζον Λένον; Ήξερες τα παρακάτω για τους “Beatles”;

Υπήρχαν φήμες ότι οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονταν από έντονη δυσοσμία ούρων. Η δυσοσμία αυτή στηριζόταν κατά πολλούς, στον υπερενθουσιώδη γυναικείο πληθυσμό που παρακολουθούσε το ανδρικό συγκρότημα.

Ο Τζορτζ Χάρισον έχει δηλώσει πως την πρώτη φορά που έκανε έρωτα, το υπόλοιπο συγκρότημα ήταν εκεί και τον παρακολουθούσε. Μάλιστα, ενώ δεν ήταν αντιληπτή η παρουσία τους, όταν ο φίλος τους ολοκλήρωσε την πράξη ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Η επίσημη διάλυση του συγκροτήματος σφραγίστηκε από τον Τζον Λένον στο Polynesian Village Hotel στο Disney World.

Στόχος του συγκροτήματος υπήρξε η δημιουργία μιας ιδανικής κοινωνίας σε ελληνικό νησί.Τα μέλη είχαν αποφασίσει να αγοράσουν ελληνικό νησί κοντά στην Αθήνα. Όπου θα ζούσαν ουτοπικά με τις οικογένειές τους, με πρωτοστάτη στην ιδέα τον Τζον Λένον.

Η ακρόαση των Μπιτλς στην Αμερική ξεκίνησε από ένα 15χρονο αγόρι. Το οποίο παρακολούθησε στις ειδήσεις την μπάντα και καλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για να ρωτήσει γιατί δεν ακούνε τέτοια μουσική στην Αμερική προκάλεσε την εξερεύνησή τους από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και την ακρόαση των κομματιών τους στην Αμερική.

Η πρώτη επαφή των Μπιτλς με το LSD έγινε κρυφά από έναν οδοντίατρο που το έριξε στους καφέδες των Ζευγαριών Λένον και Χάρισον.

Η πρώτη μουσική σύμπραξη του Λένον και του Μακάρτνει έγινε λίγο μετά από τη γνωριμία τους. Στην οποία όμως ο Λένον ήταν πολύ μεθυσμένος.

Με ανακοίνωσή του το Βατικανό χαρακτήρισε το άλμπουμ του συγκροτήματος με τον τίτλο Revolver ως το κορυφαίο ποπ άλμπουμ όλων των εποχών. Από την άλλη, την οργή του είχε προκαλέσει η δήλωση του Λένον ότι το συγκρότημα είναι πιο γνωστό κι από τον Χριστό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πανδημίες: Η ιστορία τους από τον λοιμό της αρχαίας Αθήνας έως τον κορωνοϊό

Her News

Adele: Σαν σήμερα γεννιέται η απόλυτη Βρετανίδα star – Τι σημαίνουν οι αριθμοί στους δίσκους της;

Her News b

Εβίτα Περόν: Η γυναίκα θρύλος από την Αργεντινή

Her News