HerNews.gr
Διεθνή

Οι βρετανικές εφημερίδες αποχαιρετούν τη Βασίλισσα Ελισαβετ: “H γυναίκα που έσωσε τη μοναρχία”

Χθες η βασίλισσα Ελισαβετ έφυγε από τη ζωή κα έχει οριστεί πένθος 12 ημερών για το Βρετανικό Κράτος.

Όλες οι βρετινές εφημερίδες θέλησαν να αποχαιρετήσουν τη δικιά τους βασίλισσα με τον τρόπο τους. Η γνωστή εφημερίδα Daily Mail σχετικά με τη Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ως τίτλο πως “Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει” .

Όσον αφορα την εφημερίδα “Μirror” γράφει ως τίτλο ‘. “Ευχαριστούμε”. Από την άλλη πλευρά. η εφημερίδα Guardian και οι Financial Times ως τίτλο έχουν το όνομα και την ημερομηνία γέννησης και θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Πηγή: womantoc.gr

Oι Times ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η ζωή της Βασίλισσας υπήρξε “μια εποχή μεγάλων κοινωνικών, υλικών και τεχνολογικών αλλαγών”. Επίσης, έθεσαν το ερώτημα “ποιος θα πίστευε πως κάποτε η Βασίλισσας που γνωρίζαμε θα συμφωνούσε να συμμετάσχει δίπλα στον James Bond στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012;”. Κλείνοντας έγραψαν ότι “ήταν η γυναίκα που έσωσε τη μοναρχία σε αυτή τη χώρα”.

Η Guardian από την πλευρά της έγραψε πως “είχε υφανθεί στο ύφασμα της ζωής μας απόλυτα” σε μια θητεία που είδε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλλαγές κάθε περιόδου. “Έπαιξε υποδειγματικά τον ρόλο του μοντέρνου μονάρχη, ένα συμβολικό ηγέτη με το δικαίωμα να ενημερώνεται, να παρέχει συμβουλές και να προειδοποιεί αρχηγούς ιδιωτικά και να εμφανίζεται δημόσια ως επίκεντρο της ζωής του έθνους, των εορτασμών και εκδηλώσεων μνήμης”.

 

Τέλος, οι Financial Times  ανέφεραν πως για τη “χάρη, τον ανθρωπισμό και τον δυναμισμό της Ελίζαμπεθ” σε μια ζωή “εντυπωσιακής προσφοράς”.

 

Νεότερα Άρθρα

Michael B. Jordan: Η καυτή φωτογράφιση του για τη γνωστή μάρκα εσωρούχων “Calvin Klein”!

HerNews ka

Βασιλιάς Κάρολος: «Λύγισε» όταν αποκαλύφθηκαν τα αγάλματα της μητέρας και του πατέρα του

HerNews ka

Μόργκαν Φρίμαν: Έχασε σχεδόν 25 κιλά και οι φίλοι του ανησυχούν

HerNews ka