HerNews.gr
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Εκατοντάδες ξένοι ηγέτες στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Εκατοντάδες ηγέτες από όλον τον κόσμο παρέστησαν στην κηδεία της Ελισάβετ Β’ και κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν σχόλια επειδή, σύμφωνα με την πιο αυστηρή ερμηνεία του βασιλικού πρωτοκόλλου, η συμπεριφορά τους δεν ήταν η αρμόζουσα.

Πρόεδροι κρατών, πρωθυπουργοί και μέλη βασιλικών οικογενειών από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πάνω από 500 ηγέτες απέτισαν τον ύστατο φόρο τιμής στην εκλιπούσα μονάρχη και κάποιοι από αυτούς σχολιάστηκαν είτε θετικά είτε αρνητικά για τη συμπεριφορά τους.

Ποιοι ηγέτες μπήκαν στο «μικροσκόπιο»

Ο Εμάνουελ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ επικρίθηκαν επειδή σε έναν σύντομο περίπατο στο Λονδίνο επέλεξαν να φορέσουν αθλητικά παπούτσια, δηλαδή υποδήματα περιπάτου.

Είναι από τις φορές που το βασιλικό πρωτόκολλο δείχνει υπερβολικό, παρεξηγεί και κατακρίνει, όπως έγινε βέβαια και με κάποιους ηγέτες οι οποίοι εισερχόμενοι στο Ουέστμινστερ, κρατούσαν από το χέρι τις συζύγους τους.

Τζο Μπάιντεν και Τζιλ, Εμάνουελ Μακρόν και Μπριζίτ, Τζάστιν Τριντό και Σοφί.

Από πολλούς αρχηγούς κρατών ζητήθηκε να φθάσουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ με λεωφορεία ναυλωμένα από τις Αρχές και ήδη στην Αφρική άρχισαν να μιλούν για ρατσισμό στο Λονδίνο.

Αιτία ήταν ότι οι Άραβες εμίρηδες δεν είχαν περιορισμούς, ενώ ο Τζο Μπάιντεν, σε αντίθεση με Αφρικανούς ομολόγους του, πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει «Το Κτήνος», τη θωρακισμένη προεδρική λιμουζίνα του.

Το όχημά του όμως κόλλησε στην κίνηση μπροστά από ένα καφέ στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο πρόεδρος Μπάιντεν άρχισε να χαιρετά τους έκπληκτους πολίτες που τον αναγνώρισαν.

Όταν έγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων, συγκινημένος ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η Ελισάβετ του θύμιζε τη μητέρα του.

«Είχε μια ματιά σαν να έλεγε ‘είσαι καλά;’, ‘τι μπορώ να κάνω για σένα;’, ‘τι χρειάζεσαι;’ και επίσης ‘να κάνεις αυτό που προορίζεσαι’», ανέφερε.

Φόρο τιμής στην Ελισάβετ στην τελετή του Αββαείου απέτισε και η κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γουάνκ Κισάν.

Αν και δεν είχε λάβει πρόσκληση, έδωσε το παρών ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουαν Κάρλος, συνοδευόμενος από τη Σοφία, ενώ σε άλλο σημείο ήταν ο νυν βασιλιάς Φελίπε.

Η Ολένα Ζελένσκα, η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε μία σύντομη συνάντηση με την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τίμησε με τη σειρά της τη βασίλισσα.

Παρούσα στην κηδεία και η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Έλαβαν πρόσκληση για τη στέψη του Καρόλου

HerNews ka

Maluma: Καλωσόρισε το πρώτο του παιδί με την Susana Gómez (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

The Crown: Η σκηνή του δυστυχήματος της Πριγκίπισσας Diana

HerNews ka