HerNews.gr
Health

Αϋπνία: Τι να κάνετε αν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η αϋπνία είναι μια διαταραχή που βλέπουμε όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Το 6% -10% του πληθυσμού πάσχει από διαταραχές ύπνου, και το ποσοστό αυξάνεται συστηματικά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα συναισθήματα της ημέρας. Έτσι, το στρες, οι ρυθμοί της καθημερινότητας και όσα μας απασχολούν μέσα στην ημέρα, μπορεί να μας προκαλέσουν αϋπνία τα βράδια, τη στιγμή που έχουμε ανάγκη έναν καλό ύπνο.

Υπάρχουν όμως μερικά εύκολα tips για να αντιμετωπίσετε αυτές τις κρίσεις αϋπνίας και να σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις.

Κρατήστε σημειωματάριο με όσα σας ανησυχούν

Η θεραπεία για την αϋπνία έγκειται στη διαχείριση των σκέψεων λένε οι ειδικοί. Γράψτε σε ένα σημειωματάριο, πριν πάτε για ύπνο, ό,τι σας απασχολεί με τις πιθανές λύσεις. Μπορείτε επίσης να γράψετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα.

Βρίσκοντας τις εναλλακτικές στα προβλήματά μας και οργανώνοντας τις υποχρεώσεις μας, χτίζουμε αυτοπεποίθηση, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα και εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλο μας, ώστε να μην κάνει ανήσυχες σκέψεις το βράδυ.

Δημιουργήστε ένα ritual πριν τον ύπνο

Όλα είναι θέμα συνήθειας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να «εκπαιδεύσετε» τον εγκέφαλο σας, ώστε με μία σειρά διαδικασιών να γνωρίζει πως ήρθε η ώρα για χαλάρωση και ύπνο.

Το ritual αυτό του καθενός είναι προσωπική υπόθεση. Μπορεί να είναι μία ρουτίνα περιποίησης, λίγο διάβασμα, ή και κάποιες ασκήσεις διαλογισμού. Σκεφτείτε τι έχει ανάγκη ο οργανισμός σας ώστε να είναι χαλαρός και κάντε το μία ευχάριστη συνήθεια.

Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα

Φυσικά, αν η αϋπνία είναι κάτι που σας βασανίζει καιρό, σίγουρα αυτό δεν θα σταματήσει ξαφνικά. Αν η διαταραχή στον ύπνο σας συνεχίζεται, μην στριφογυρίζετε στο κρεβάτι, προσπαθώντας να αποκοιμηθείτε ξανά.

Η αϋπνία καταπολεμάται με ένα ζεστό τσάι ή ρόφημα. Σηκωθείτε από το κρεβάτι και πιείτε κάτι ζεστό λοιπό. Τα ζεστά ροφήματα ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος και αυτό προκαλεί υπνηλία στον οργανισμό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άνοια: Αυτές είναι οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης

Her News

Συνήθειες που αποτρέπουν δερματικές παθήσεις

Her News

Ποιες είναι οι συχνότερες διαταραχές ύπνου;

Her News b