HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλά στο HerNews: «Κάνω έκκληση να σταματήσει αυτός ο μιμητισμός, που δυστυχώς ξεκίνησε απο εμένα»

Εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά η γενναιοψυχία της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Χωρίς να χάσει λεπτό, όταν έμαθε για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο απο την Κρήτη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σήκωσε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο όπου και η ίδια πέρασε τον γολγοθά της και παρά τον πόνο που αισθάνεται κάθε φορά που ακούει για ένα τέτοιο περιστατικό, ζήτησε να σταθεί στο πλευρό του.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλά στο HerNews για την απόφαση να σταθεί στο πλευρό κάθε εγκαυματία.

«Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό για μένα είναι το ίδιο σοκαριστικό. Κάθε φορά με πιάνει η ίδια ταχυκαρδία. Και αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά τον πόνο που βιώνει το θύμα. Πάντα  με αναστατώνει και με συνθλίβει, αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει σε αυτό που αισθάνομαι…
Είναι ανεπίτρεπτο, μετά απο 2,5 χρόνια που έχουν περάσει απο τη δική μου επίθεση, να εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να κάνει κάποιος μια τέτοια επίθεση, να παίζει και να αποφασίζει για τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου.»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει έκκληση να σταματήσει ο μιμητισμός που ξεκίνησε απο την επίθεση στη ίδια στις 20 Μαΐου του 2020 και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Κάνω έκκληση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο κι αυτός ο μιμητισμός που δυστυχώς ξεκίνησε απο μένα. Μέχρι σήμερα, όσο και να έχουμε μιλήσει, όσο και να έχουμε εξηγήσει τους κινδύνους και τις ευθύνες που έχει ο θύτης μιας τέτοιας επίθεσης, δεν φαίνεται να αποδίδει.
Είμαι ήδη σε επαφή με τη γιατρό μου, αφού ο 36χρονος έχει πάει στο Λάτσειο, εκεί που έχω νοσηλευτεί κι εγώ. Έχω ενημέρωση για το περιστατικό και εννοείται θα έρθω η ίδια σε επαφή με τον άνθρωπο αυτόν.»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξηγεί στο HerNews το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση με καυστικό υγρό:

«Σε περίπτωση μιας επίθεσης με καυστικό υγρό, γιατί όπως έχουμε καταλάβει μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, το καλύτερο που εχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε άφθονο νερό τρεχούμενο για 20 με 30 λεπτά συνεχόμενα .
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα πρώτα δευτερόλεπτα που ένα καυστικό υγρό θα ακουμπήσει το δέρμα μας.
Είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να μας σώσει τη ζωή, μπορεί να μας σώσει την όραση!
Ξέρετε ότι στα περισσότερα περιστατικά, όπως κι εγώ, τα πρώτα που κινδυνεύουν είναι τα ζωτικά όργανα, δηλαδή η αναπνοή η όραση η ακοή κλπ.»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρεται και στο γεγονός ότι το θύμα της επίθεσης με το καυστικό υγρό είχε ποινικό παρελθόν, κάτι που όπως τονίζει δεν την αφορά και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί μια τέτοια επίθεση.

«Γνωρίζω οτι αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για κάποια εγκλήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν με αφορά αυτό το πράγμα!
Θα μπορούσα κι εγώ να πω οτι θα πάρω το νόμο στα χέρια μου.
Δεν είναι αυτή η λύση, υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που αποφασίζουν για να καταδικάσουν τους ανθρώπους για τα εγκλήματα τους.
Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση μια τέτοια επίθεση, ότι και αν έχει συμβεί.
Για ότι και να έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, υπάρχει αστυνομία και τα αρμόδια όργανα.
»

Στην ερώτηση αν τηλεφώνησε για να μάθει για την κατάσταση του 36χρονου άνδρα απο την Κρήτη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απαντά:

«Φυσικα και το έκανα, νιώθω πως εγώ είμαι ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να ασχοληθεί με ένα τετοιο περιστατικό γιατί νιώθω ότι έχω την ευαισθησία και τη γνώση να ξέρω τον πόνο, τις ανάγκες και τους κινδύνους. 
Είναι μια ευθύνη που αισθάνομαι και δεν προσπαθώ να την αποφύγω, δεν θέλω και να την αποφύγω!.
Δεν γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση του ανθρώπου, ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό όσο ήταν το δικό μου.
Δυστυχώς μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση του μητρώου εγκαυματιών που κάναμε με τον κ.Υπουργό Υγείας και με τη Διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής Θριάσιου Νοσοκομείου κα Καλοφώνου, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ένα τέτοιο περιστατικό τις ανάγκες που υπάρχουν και που θα έχει αυτός ο άνθρωπος να στηριχθεί για την αποκατάσταση του οικονομικά.»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει πως στέκεται έμπρακτα στο πλευρό κάθε εγκαυματία:

«Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Τη γνωρίζω πολύ καλά.
Εγώ είμαι διαθέσιμη και στο πλευρό κάθε εγκαυματία 
αν χρειαστεί τη δική μου βοήθεια. Γιατί έχουμε αυτή την αλληλοκατανόηση μεταξύ μας και εννοείται σε συνενόηση πάντα με τη γιατρό μου και με όποιον γιατρό τον αναλάβει.»

Κλείνοντας, η Ιωάννα Παλιοσπύρου τονίζει στο HerNews πως τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν χώρο σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία:

«Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παίζει με τη ζωή του άλλου αυτό πρέπει να σταματήσει. Κάνω ξανά έκκληση να σταματήσει, είναι κάτι που εμένα προσωπικά με πληγώνει και κάτι που η κοινωνία μας δεν το χρειάζεται.
Δεν είμαστε 100 χρόνια πίσω, υποτίθεται οτι είμαστε μια χώρα αναπτυγμένη και αυτά τα περιστατικά δεν έχουν χώρο σε μια τέτοια κοινωνία!»

Νεότερα Άρθρα

Νένα Μεντή: “Ήμουν παντρεμένη, αλλά… ζεβζέκω – Tην κούναγα την ουρά μου”

Her News b

Ένα ταξίδι με τις “2girls1map”

Her News

O Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης μιλά στο HerNews: «Θέλουμε άμεση σχέση και επαφή με τους πολίτες»

Her News

Leave a Comment