HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Πέτρος Τσιτσιπάς: «Δεν με βλέπω πλέον ως αδελφό κάποιου όταν αγωνίζομαι μέσα στο γήπεδο»

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς μιλά στο περιοδικό «Down Town» και στη δημοσιογράφο Αμάντα Φούντη για την ενασχόλησή του με το τένις, τον προπονητή του (ο οποίος είναι συνάμα και πατέρας του) αλλά και για τον αδερφό του Στέφανο Τσιτσιπά.

Στην συνέντευξή του, ο Πέτρος Τσιτσιπάς μίλησε για τη σχέση που έχει με την οικογένειά του αλλά και για το αν τον ενοχλούν όσα ακούγονται κατά καιρούς για εκείνους.

Το όνομα «Τσιτσιπάς» είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το τένις στη χώρα μας… Τι σε κέρδισε στο άθλημα και πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου;

Ξεκίνησα καθαρά λόγω της οικογένειάς μου. Το αγάπησα με την πρώτη εμπειρία που είχα, παίζοντας στον Αστέρα Βουλιαγμένης μαζί με τον αδελφό μου, τον Στέφανο. Με κέρδισε το γεγονός ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω μέσα στο γήπεδο.

Θεωρείς ότι έπαιξαν ρόλο οι γονείς σου στην επιλογή του αθλήματος;

Παρά πολύ. Πιστεύω ότι οι γονείς είναι ο κύριος λόγος που εμείς ως παιδιά ξεκινάμε την ενασχόλησή μας με κάτι, είτε είναι άθλημα είτε κάποια άλλη ενασχόληση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Petroski (@petrostsitsipas00)

Ποια είναι η σχέση σου με τον πατέρα σου; Είναι εύκολο να είναι και προπονητής σου; Υπάρχει όριο μεταξύ των ρόλων μπαμπάς και προπονητής;

Η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι υγιής εκτός γηπέδου. Εντός γηπέδου δεν μπορούσαμε ποτέ να συμφωνήσουμε με τον τρόπο που πρέπει να παίξω και να εξελιχθώ ως παίχτης. Ήταν ένας από τους λόγους που σταμάτησα να παίζω μονά.

Ο πατέρας μου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, αλλά κάθε παίχτης είναι διαφορετικός και ως προπονητής πιστεύω πως πρέπει να μπορείς να προσαρμοστείς πάνω στον παίχτη και να δουλεύεις τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που του ταιριάζουν. Εγώ αυτό, λοιπόν, δεν το έχω ξεκλειδώσει ακόμα με τον πατέρα μου.

Τί είδους προπονητής είναι; Αυστηρός; Χαλαρός;

Είναι αυστηρός, και είναι ο καλύτερος προπονητής που ξέρω. Έχει ασχοληθεί παρά πολύ με αυτό το κομμάτι και του βγάζω το καπέλο.

Ποια συμβουλή του έχεις πάντα στο μυαλό σου όταν παίζεις;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Petroski (@petrostsitsipas00)

Η μαμά επίσης γνωρίζει άριστα το άθλημα… Εκείνη ασχολείται με την πορεία σας; Ζητάτε τη γνώμη της;

Η μητέρα μου ήταν προπονήτρια επίσης. Πλέον όχι, αλλά εμάς μας βοηθάει όσο μπορεί και ταξιδεύει σε κάποια τουρνουά για συμπαράσταση.

Πώς είναι η συνεργασία με τον αδελφό σου στο διπλό;

Το ότι παίζω δίπλα με τον Στέφανο είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι. Είναι κάτι που ονειρευόμασταν από μικροί, και είναι απίστευτο που έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε σε Grand Slam και σε άλλα μεγάλα events μαζί. Όπως και στο Davis Cup που εκπροσωπούμε τη χώρα μας είναι μοναδικό.

Είναι πιο εύκολο για σένα που ο αδελφός σου παίζει επίσης τένις και είναι στην κορυφή του αθλήματος ή αυτό το κάνει πιο δύσκολο;

Δεν με βλέπω πλέον ως αδελφό κάποιου όταν αγωνίζομαι μέσα στο γήπεδο. Υπήρξε μια μικρή φάση στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, αλλά πλέον έχω ανακαλύψει την ταυτότητά μου ως παίχτης και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Petroski (@petrostsitsipas00)

Σε στενοχωρεί όταν η οικογένειά σου βρίσκεται στο επίκεντρο έντονου σχολιασμού;

Δεν δίνω σημασία σε σχολιασμούς και δημοσιοποιήσεις που αφορούν την οικογένειά μου. Είναι απλώς μια ηλεκτρονική ανάρτηση, και προσπαθώντας να δικαιώσεις τον εαυτό σου ή την οικογένειά σου σπαταλάς ενέργεια άσκοπα. Τελικά, κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καίτη Γαρμπή: Ποιο τραγούδι θέλει να ακούσει στο J2US

Her News

Ράνια Θρασκιά: Μιλά στο HerNews για την Ράνια του «Κοιτάω Μπροστά», την μητρότητα & τον Αλέξη Τσίπρα

HerNews ka

O Δημήτρης Σκουλός μιλά αποκλειστικά στο HerNews: «Δεν έχω εμπορευματοποιήσει την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω ανάγκη τα likes για να αισθάνομαι καλός μπαμπάς»

HerNews ka