HerNews.gr
Beauty

Αποτρίχωση με Λέιζερ: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε

Αρχικά πριν αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λέιζερ, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε γυναίκας και επιλογή της για το τι “θα κάνει με τις τρίχες της”.

 Γνωρίζουμε πολύ καλά  πόσο μεγάλη αγγαρεία μπορεί να είναι για κάποιες η αποτρίχωση ή το ξύρισμα κάθε εβδομάδα και πόσο ενοχλητικά είναι τα strwberry legs αλλά και τα σημάδια από το ξυραφάκι και τις τρίχες που γυρνάνε.

 Η αποτρίχωση με ξυραφάκι μπορεί να κυμαίνεται πολλές φορές στο ίδιο budget με το λέιζερ αν το καλοσκεφτείτε, καθώς η αλλαγή λεπίδας κάθε μήνα συν τα προϊόντα ξυρίσματος είναι αρκετά δαπανηρά. 

Οπότε το λέιζερ είναι μονόδρομος καλώς η κακώς διότι μας βγάζει σίγουρα από την τεράστια αγγαρεία που λέγεται ΞΥΡΙΣΜΑ.

 Το φως του λέιζερ έλκεται από τη χρωστική ουσία (χρώμα) στις τρίχες σας. Όταν στοχεύεται στο σωστό στάδιο ανάπτυξης, το φως μετατρέπεται σε θερμότητα, καταστρέφοντας τα ενεργά τριχοθυλάκια και εμποδίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη.

Έτσι, εάν είστε έτοιμες να κλείσετε ραντεβού για να ξεκινήσετε λέιζερ με την ελπίδα μια μόνιμης σωτηρίας, ορίστε μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα

Είναι σημαντικό να πιάσετε την τρίχα στο σωστό στάδιο ανάπτυξης, έτσι ώστε το λέιζερ να έχει τις καλύτερες πιθανότητες. Ανάλογα με το πόσο επίμονες είναι οι τρίχες σας, δερματολόγοι συνιστούν διαστήματα 6-8 εβδομάδων για το σώμα σας και 4-6 εβδομάδων για το πρόσωπό σας. Για μακροχρόνια μείωση της τρίχας, μια πορεία έξι θεραπειών είναι η συνήθης ποσότητα. Έτσι, από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ μήνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι περιοχές με ορμονικούς υποδοχείς, όπως τα γεννητικά μας όργανα, μπορεί να περιλαμβάνουν μερικές επιπλέον θεραπείες.

2. Είναι πραγματικά αρκετά γρήγορο

Ο  χρόνος της θεραπείας είναι πραγματικά πολύ γρήγορος, για μια περιποίηση μπικίνι και μασχάλης σε μία συνεδρίαση, θα χρειαστούμε περίπου 25 λεπτά.

3. Ο πόνος δεν είναι τόσο ανυπόφορος

Αυτή η ερώτηση είναι πάντα δύσκολη, καθώς ο πόνος είναι πολύ υποκειμενικός. Ο πόνος δεν είναι  χειρότερος από ένα κανονικό κερί , και είναι σίγουρα λιγότερο επώδυνος από κάποιον που σου βγάζει τα φρύδια. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να αισθανθείτε ένα ήπιο αίσθημα ηλιακού εγκαύματος , αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

4. Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για λέιζερ

Συνιστούμε να κάνετε λέιζερ στα πόδια και τα χέρια τον χειμώνα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθούν στον ήλιο. Το μαύρισμα, τόσο το πραγματικό όσο και το ψεύτικο, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη θεραπεία σας.

Η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της πορείας αποτρίχωσης με λέιζερ, καθώς το λέιζερ μπορεί να στοχεύσει τη χρωστική ουσία στο δέρμα αντί για την τρίχα. Για το λόγο αυτό, η περιοχή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν έχει εκτεθεί στον ήλιο έως και τέσσερις εβδομάδες πριν από τη θεραπεία. 

Το ψεύτικο μαύρισμα (solarium) θα πρέπει να ξεθωριάσει ή να καθαριστεί πριν από τη θεραπεία σας, καθώς το χρώμα μπορεί να εισχωρήσει στον θύλακα της τρίχας επηρεάζοντας το λέιζερ και πιάνει τη φυσική χρωστική ουσία στην τρίχα.

5. Δεν μπορείτε να γυμναστείτε αμέσως μετά την συνεδρία

Η άσκηση θα πρέπει να αποφεύγεται έως και 48 ώρες μετά τη θεραπεία, καθώς και οποιεσδήποτε δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την εφίδρωση. Τα ζεστά ντους, οι πισίνες, οι σάουνες και οι λοσιόν απολέπισης πρέπει να αποφεύγονται αμέσως πριν και μετά τις συνεδρίες. 

6. Μην βιαστείτε να πετάξετε το ξυραφάκι σας

Η περιοχή πρέπει να ξυριστεί  εντός 24 ωρών πριν από τη θεραπεία. Ενδιάμεσα στις θεραπείες πρέπει να γίνετε οι καλύτεροι φίλοι με το απλό-παλιό-κλασικό ξυράφι , καθώς μέχρι να ολοκληρωθούν οι συνεδρίες αυτό είναι το μόνο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε γιατί οι περισσότερες άλλες μέθοδοι αφαιρούν τον βολβό της τρίχας σας.

7. Αποφύγετε το λέιζερ όταν έχετε περίοδο

Οι διακυμάνσεις των ορμονών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο και τη διαδικασία πιο επώδυνη από το συνηθισμένο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι διαφορές ανάμεσα σε κρέμα ημέρας και νύχτας

Her News

Eγκυμοσύνη: Ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να ακολουθήσετε;

HerNewskl

6+1 Μύθοι για το βαθύ καθαρισμό προσώπου

Her News