HerNews.gr
Health

Τα φθινοπωρινά superfoods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας

Με τον Οκτώβρη να μας αποχαιρετά και τον καιρό να εμφανίζει αστάθειες, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η καλή διατροφή και οι βιταμίνες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής είναι απαραίτητες, γι΄αυτό και πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διατροφολόγιο τα φθινοπωρινά superfoods.

Πιο αναλυτικά, τα superfoods του φθινοπώρου δεν είναι άλλα από τα μήλα, τα cranberries, τα ρόδια, τις γλυκοπατάτες, τα καρύδια και τις κολοκύθες. Πρόκειται για τροφές σπουδαίες σε διατροφική αξία που επιβάλλεται να βρίσκονται στα γεύματα μας.

Πάμε να δούμε τα οφέλη τους!

Μήλα

Τι λέει ο σοφός λαός; «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!».

Πρόκειται για ένα φρούτο ιδιαίτερα θρεπτικό. Περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα μήλα έχουν αντικαρκινική δράση.

Cranberries

Τα Cranberries έχουν το πλουσιότερο ποσοστό σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προάγουν την υγεία, προστατεύουν τα κύτταρα μας από τη ζημιά των ελεύθερων ριζών και παρέχουν ευεξία.

Μάλιστα, τα cranberries aποτρέπουν και θεραπεύουν από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, ωφελούν και το πεπτικό μας σύστημα.

Ρόδι

Το κόκκινο αυτό φρούτο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό, ενώ συγχρόνως μειώνει την πίεση και τη χοληστερόλη. Το ρόδι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, E, αλλά και C. Μπορείς να το καταναλώσεις ακόμα και σε χυμό και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα superfoods στη διατροφή μας.

Γλυκοπατάτα

Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Α, η γλυκοπατάτα είναι η φθινοπωρινή τροφή που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στη διατροφή σας. Ενισχύει την όραση είναι καλή πηγή σιδήρου κι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τα φαγητά σου.

Καρύδια

Τα καρύδια ανήκουν στην κατηγορία με τους καλούς ξηρούς καρπούς, ενώ περιέχουν θρεπτικά συστατικά, κυρίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.

Κολοκύθα

Από τα λαχανικά – superfoods που δεν φαντάζεσαι πόσο σημαντικό είναι το να αρχίσεις να το εντάσσεις στη διατροφή σου. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες A και C. Μάλιστα, προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα και θεωρείται αν Cranberries

Είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, κάλιο και μαγγάνιο. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ταιριάζουν υπέροχα σε αρκετά γεύματά σου.

Κατανάλωσε τα παραπάνω superfoods και θα δεις αμέσως διαφορά στον οργανισμό σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια

Her News

Φυλλικό οξύ: Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό!

Her News

Τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό

Her News