HerNews.gr
Σχέσεις

Τοξικές συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να δεχτείς σε μια σχέση

Μια ισορροπημένη και ρομαντική σχέση, γεμάτη σεβασμό και ειλικρίνεια μπορεί να αποτελέσει πηγή ευτυχίας και αίσθημα πληρότητας.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε τοξικές συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να αποδεχτείτε σε μια σχέση.

Ο έρωτάς έχει τη δυνατότητα να είναι μια απίστευτη ευλογία. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ικανοί και σίγουροι, ενώ επηρεάζει θετικά τη συναισθηματική και ψυχική σας υγεία.

Μια τοξική σχέση μπορεί να επηρεάσει αυτές τις θετικές πτυχές και να προκαλέσει απογοήτευση, εξάντληση και συναισθηματική αναταραχή.

Το να είμαστε ερωτευμένοι μας κάνει συχνά να υποχωρούμε σε πράγματα που δεν πρέπει, βλάπτοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Τοξικές συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να δεχτείς σε μια σχέση:

#1 Οποιαδήποτε κακοποίηση

Η κακοποίηση δεν είναι ποτέ εντάξει και θα πρέπει να φύγετε μετά την πρώτη ένδειξη. Το να φύγεις είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, καθώς πολλοί κακοποιημένοι επιλέγουν να μείνουν.

Όλα τα είδη κακοποίησης είναι τοξικά και περιλαμβάνουν:

  • Συναισθηματική κακοποίηση
  • Λεκτική κακοποίηση
  • Σωματική κακοποίηση
  • Σεξουαλική κακοποίηση

Όσο περισσότερο το ανέχεσαι, τόσο χειρότερο γίνεται. Μπορεί να σας κάνει να εξαρτηθείτε από τον σύντροφό σας, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να φύγετε.

#2 Σας αναγκάζουν να εξαρτάστε από αυτούς

Μερικές φορές ένα τοξικό άτομο θα σας αναγκάσει να εξαρτηθείτε από αυτόν, κάνοντάς σας να αισθάνεστε ανίσχυροι και αδύναμοι. Μπορεί να παρακρατήσουν χρήματα, να έχουν πρόσβαση σε βασικά έγγραφα και να σας κρύβουν λεπτομέρειες. Σας κάνει να βασίζεστε σε αυτούς για οτιδήποτε θέλετε ή χρειάζεστε.

Σε θέλουν στο σπίτι χωρίς τους πόρους για να φύγεις ή να τα καταφέρεις καλύτερα. Επιπλέον, μπορεί να μην θέλουν να έχετε αυτοκίνητο και πρέπει να βασίζεστε σε αυτούς για να πάτε οπουδήποτε.

#3 Έλεγχος και χειραγώγηση 

Ένα άτομο που σας ελέγχει και σας λέει τι να κάνετε, ακόμα κι αν δεν θέλετε να το κάνετε. Θα θέλουν να κάνετε αυτό που περιμένουν χωρίς να αντισταθείτε ή να κάνετε ερωτήσεις. Αυτό το άτομο συχνά θυμώνει και ξεσπάει αν προσπαθήσετε να μιλήσετε για αυτό.

Είναι μια μπερδεμένη κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε ότι οφείλετε στον σύντροφό σας τα πάντα. Στόχος τους είναι να σας κάνουν να σκέφτεστε και να αισθάνεστε σαν εκείνους, χωρίς να σας επιτρέπεται αυτονομία.

#4 Οι συζητήσεις με επιχειρήματα μετατρέπονται σε καυγάδες

Καβγάδες είναι βέβαιο ότι θα συμβούν, ακόμη και σε υγιείς σχέσεις. Ωστόσο, το πώς το αντιμετωπίζετε εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να σας πει πολλά για την κατάσταση. Εάν κάθε διαφωνία μετατρέπεται σε προσωπική επίθεση, ίσως είναι καιρός να απομακρυνθείτε. Δεν μπορείτε να παραθέσετε ένα επιχείρημα εάν μετατρέπεται σε επίθεση κάθε φορά.

#5 Αρνείται να συζητήσει για το μέλλον σας μαζί

Εάν ο σύντροφός σας δεν μιλάει για το μέλλον σας μαζί, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θέλει να το σκέφτεται.

Μπορεί να θέλετε ένα μακροχρόνιο ειδύλλιο, εκείνοι όμως δεν θα συζητήσουν το μέλλον. Είναι σημάδι ότι θέλετε διαφορετικά πράγματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί προσπάθησα τόσο μαζί του..;

Her News

4 tips για να φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση και απόλυτη σιγουριά

Her News b

Τι σημαίνει βάζω τα όρια μου;

Her News